Dikkat! Talas Belediyesi de uyardı

Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi'nden sonra bir uyarı da Talas Belediyesi'nden geldi. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haber bülteninde…

Dikkat! Talas Belediyesi de uyardı

Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi gök gürültülü sağanak yağış ve kuvvetli rüzgar için bugün vatandaşları uyarılarda bulunmuştu. Meteoroloji'den sonra bir uyarıda Talas Belediyesi'nden geldi. Talas İlçesi'ndeki şiddetli rüzgar sebebiyle Talas Belediyesi, acil durumlar için vatandaşları 0352 437 0054 ve 112 numaralarını aramaya çağırdı.

Talas Belediyesi'nin sosyal meyda hesaplarından yaptığı uyarıda, "Kuvvetli rüzgar etkili olmaktadır. Talas'ta acil durum başvurusu için 0352 437 0054 -55 itfaiye için 112" ifadelerine yer verdi. 

Dikkat! Talas Belediyesi de uyardı

Meteoroloji'de uyarmıştı

Meteoroloji'den yapılan uyarıda ise, “Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre bugün (30.09.2024) Kayseri çevrelerinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak ve yağışların yerel dolu yağışı ile birlikte yer yer kuvvetli olacağı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Ani sel- su baskını - yıldırım- yerel dolu yağışı- ani kuvvetli rüzgâr- kısa süreli fırtına - ulaşımda aksamalar yaşanabilir.  Oluşması muhtemel risklere karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir." ifadelerine yer verilmişti.