Dikkat! Kayseri Milli Eğitim Müdürlüğü 500 kişilik alım yapacak

Kayseri'de iş arayanlar için önemli bir fırsat daha. Kayseri Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü (İŞKUR) ile İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri iş birliğinde bir kez daha personel alımı yapılacak. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Dikkat! Kayseri Milli Eğitim Müdürlüğü 500 kişilik alım yapacak
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri'de geçtiğimiz günlerde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kayseri Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü (İŞKUR) işbirliğinde 2 bin 40 kişilik personel alımı yapılmıştı. İşgücü Uyum Programı (İUP) çerçevesinde yapılan işe alımların ardından bir ilan daha yayımlandı. İlanda bu kez İşgücü Uyum Programı (İUP) çerçevesinde İŞKUR ile İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri iş birliğinde 6 ay süreli, okulların temizlik bakım ve onarım faaliyetlerini desteklemek amacıyla 500 beden işçisi alınacağı duyuruldu. 

Başvurular nereden yapılacak?

Programa başvurular 26 Eylül Perşembe günü başlayıp 28 Eylül Cumartesi günü son bulacak. Programa katılmak isteyen adaylar www.iskur.gov.tr internet adresinde, ALO-170 çağrı merkezinden ya da e-devlet üzerinden başvuru yapabilecek. İşe alınanlar 7 Ekim pazartesi günü işbaşı yaparken, 4 Nisan Cuma günü iş günü süresi dolmuş olacak. 

Katılımcılarda aranan şartlar

a) Programa başvuru ve program başlangıç tarihi itibariyle işsiz olmak,
b) 18 yaşını tamamlamış olmak,
c) Emekli ve malul aylığı almamak,
d) 27 Eylül 2017 tarihinden sonra TYP' den toplam 9 ay yararlanmış kişi programa başvuru yapamayacaktır.
e) İUP' de aktif olarak çalışan kişi TYP' ye başvuru yapamaz.
f) Öğrenci olmamak ve uzaktan eğitim alıyor olmamak,
a. Açık öğretim öğrencileri katılabilir
b. Öğrencilik durumunu donduranlar katılamaz
g) Hane geliri 25.503,18 TL'nin altında olmak,
(Aynı adreste oturan kişilerin toplam kazancı net asgari ücretin 1,5 katını aşması halinde söz konusu adreste oturan kişiler TYP ye katılmaz)
Hane Gelir şartı kontrolü; Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine (ADNKS) göre aynı adreste oturanların, program başlangıç tarihi dikkate alınarak ulaşılabilen en yakın döneme ait gelir getirici bir işte çalışma sonucu elde ettikleri toplam kazançlarının asgari ücret tespit komisyonu tarafından belirlenen bir aylık asgari ücretin bekar ve çocuksuz bir kişi için hesaplanan net tutarının bir buçuk (1,5) katını aşması halinde söz konusu adreste oturan kişiler TYP’ye katılamaz. Şartlarını taşımadığı tespit edilen katılımcıların o ana kadarki yapılan tüm ödemeler geri alınarak katılımcı tüm İŞKUR kurs ve programlarından 24 ay süreyle yasaklanacaktır.
Hane Gelir şartı kontrolü; Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine (ADNKS) göre aynı adreste oturanların, program başlangıç tarihi dikkate alınarak ulaşılabilen en yakın döneme ait gelir getirici bir işte çalışma sonucu elde ettikleri toplam kazançlarının asgari ücret tespit komisyonu tarafından belirlenen bir aylık net asgari ücretin iki (2) katını aşması halinde söz konusu adreste oturan kişiler İUP'ye katılamaz.
Terör örgütlerine veya Devletin millî güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisaklı yahut bunlarla irtibatı olan kişiler programa katılamaz. Programa katılıp bu durumu sonradan tespit edilenlerin programdan çıkışı verilir.