Dikkat! Kayseri'de yüksek sıcaklık uyarısı

Kayseri'de bugün hava nasıl olacak? Hava durumuna ait detayları Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü yayımladı. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Dikkat! Kayseri'de yüksek sıcaklık uyarısı

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte Kayseri ve ilçelerinde hava sıcaklığı nasıl olacak? Kavurucu sıcaklar devam edecek mi? Vatandaşların merak ettiği bu soruların cevabını Meteoroloji açıkladı. Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü 21 Temmuz'a ilişkin hava durumu raporunu paylaştı.

Meteorolojiden alınan verilere göre Kayseri'de bugün parçalı ve az bulutlu geçmesi bekleniyor. Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği bekleniyor. Kayseri'de en yüksek sıcaklık 36 derece, en düşük sıcaklık ise 19 derece olması bekleniyor.

Rüzgar, kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Kayseri'nin güney ve doğu ilçeleri ile Sivas çevrelerinde öğle saatlerinden sonra yer yer kuvvetli( hamleli 30-50 km/sa ) eseceği tahmin ediliyor.

Dikkat! Kayseri'de yüksek sıcaklık uyarısı

Uyarılar...

Kuvvetli rüzgar uyarısı: Rüzgarın; öğle saatlerinden sonra Kayseri'nin güney ve doğu ilçelerinde, Sivas çevrelerinde ve yüksek kesimlerde yer yer kuvvetli ( hamleli 30-50 km/sa ) eseceği beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara (çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi,ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Yüksek sıcaklık uyarısı: Yüksek seyredecek olan hava sıcaklıkları nedeniyle, kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılarımız ve çocuklarımız başta olmak üzere vatandaşlarımızın günün en sıcak saatleri olan 11 ile 16 saatleri arasında açık alanda bulunmamaları hususunda dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Dikkat! Kayseri'de yüksek sıcaklık uyarısı