Dikkat! Bakan'ın Kayseri ziyareti öncesinde kentte bugün eylem var!

Bakan'ın Kayseri ziyareti öncesinde Kayseri'de bugün eylem yapılacak. İki sendikanın ortak yapacağı eylemde yaşanan sıkıntılara dikkat çekilecek ve yetkililere çağrı yapılacak. Peki hangi sendikalar, ne için ortak basın açıklaması yapacak? Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Dikkat! Bakan'ın Kayseri ziyareti öncesinde kentte bugün eylem var!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Hafta sonu Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Kayseri'ye gelecek. Bakan'ın Kayseri ziyareti öncesinde bugün kentte eğitimciler eylem yapacak. İki sendikanın ortak yapacakları eylem Milli Eğitim Müdürlüğü önünde olacak.

Dikkat! Kayseri'de bugün eylem var

İki sendika ortak eylem yapacak: Mücadeleyi birlikte büyütüyoruz!

Konuyla ilgili olarak yapılan çağrıda, 'Haklarımızı ve taleplerimizi içermeyen Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu kabul etmiyoruz. Öğretmenin sadece adının olduğu, fikir, talep ve itirazlarının yok sayıldığı, öğretmenlik mesleğini bitirme kanununa karşı mesleğimize sahip çıkıyor, mücadeley birlikte büyütüyoruz ' ifadelerine yer verildi.

ÖMK'ye hayır çağrısı

Eğitim Sen'den yapılan açıklamada, 'Öğretmenlik mesleğini itibarsızlaştıran ve emeğimizi değersizleştiren Öğretmenlik Mesleği Kanunu (ÖMK) teklifi bugünTBMM Genel Kurulu'nda görüşülmeye başlanacak. ÖMK'ye hayır' denildi. 

Dikkat! Kayseri'de bugün eylem var

Kayseri'de hangi sendikalar eylem yapacak?

Hürriyetçi Eğitim Sen'den yapılan açıkalamda ise 'Öğretmenin itibarı için çıkılan yolda, Eğitimi ve Öğretmenlik Mesleğini bitirmeye yönelik hazırlanmış bir kanun istemiyoruz' çağrısı yapıldı. Diğer yandan konuyla ilgili olarak Eğitim Sen ve Hürriyetçi Eğitim Sen, Kayseri'de ortak basın açıklaması yapacak. Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yapılacak olan basın açıklamasının saati 16.30 olarak ifade edildi. 

İşte Eğitimcilerin yaptığı o çağrı

Sahip olmak​​​