Dikkat! Kayıt tarihleri belli oldu

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ek yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından kayıt yaptıracak olan öğrencileri uyardı. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Dikkat! Kayıt tarihleri belli oldu
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kısa adı YKS olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı ek yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından bukez de kayıt heyecanı başladı. Kayseri Erciyes Üniversitesi (ERÜ) kayıt yaptıracak olan öğrencilere uyarılarda bulundu.

Dikkat! Kayıt tarihleri belli oldu

Hangi tarihler arasında kayıt yapılacak?

Buna göre öğrenciler, öncelikle e-devlet üzerinden 25-27 Eylül 2024 tarihleri arasında e-hizmetler bölümünden kayıt yaptıracak. Diğer yandan e devlet üzerinden kayıt yaptırmayanlar ERÜ online kayıt sistemi (ÖBİSİS) üzerinden http://obisis.erciyes.edu.tr adresine girerek 'yeni kayıt' bölümünden 25-30 Eylül 2024 tarihleri arasında kayıt yaptırabilecek. Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada e-devlet veya Öğrenci Bilgi Sistemi (OBİSİS) üzerinden kayıt yaptıran öğrencilerin herhangi bir kayıt evrakını Üniversiteye teslim etmelerine gerek olmadığı belirtildi. 

Dikkat! Kayıt tarihleri belli oldu

Öğrencilere belge uyarısı

Yine 2024-YKS sonucunda ERÜ Yükseköğretim programlarına kayıt hakkı kazanan ancak liseden mezun olamayan veya Lise mezuniyet bilgilerinin sistemde olmaması nedeniyle e-devlet sisteminden kayıt yaptıramayan adaylar da online kayıt sistemi üzerinden 'Online Kayıt' bölümünden kayıt yaptıracak. Bunun yanında söz konusu öğrencilerin 31 Aralık 2024 tarihine kadar Lise Diplomalarını Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına getirmemeleri durumunda ise kayıtlarının silineceği dile getirildi.

Dikkat! Kayıt tarihleri belli oldu

100 bini aşkın kontenjan boş kaldı!

YKS ek kayıt sonuçlarının açıklanmasının ardından ülke genelinde üniversitelerde baraj olmamasına rağmen düşündüren bir tablo da gün yüzüne çıktı. Sonuçlarla birlikte 100 bini aşkın kontenjanın boş kaldığı ifade edildi.