Dikkat! Gece yarısı zam gelecek

Akaryakıt gruplarından motorin ve benzine önceki gün gelen zamdan sonra bir zam haberi daha geldi. Bu kez zam benzine gelecek. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haberinde

Dikkat! Gece yarısı zam gelecek
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Bugün gece yarısından sonra akaryakıt ürünlerinden motorine 77 kuruş benzine ise 31 kuruş zam gelmişti. Bugün sabah saatlerinde sektör yetkililerinden aldığımız bilgiye göre ise cuma gününden geçerli olmak üzere benzin grubuna bir zam daha gelecek.

Dikkat! Gece yarısı zam gelecek

1 Ekim'de İran'ın İsrail'e düzenlediği füze saldırısı sonrasında dünyada 69.50 dolar civarında işlem gören brent petrol fiyatları hızla yükselerek 81 doları görmüş bu gelişme sonrasında ise akaryakıt ürünlerine zam haberleri gelmeye başlamıştı. Bugün gece yarısından sonra 77 kuruş motorine ve 31 kuruş benzine zam gelmişti. Bugün alınan bilgiye göre ise cuma gununden geçerli olmak üzere benzine 64 kuruş zam daha gelecek ve böylelikle benzine toplamda 95 kuruş zam gelmiş olacak.

Dikkat! Gece yarısı zam gelecek

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) Kayseri Bölge Başkanı İbrahim Polat, Kayseri’de 11 Ekim Cuma gününden itibaren geçerli olmak üzere benzin grubuna 64 kuruşluk bir zam geleceğini aktardı. Polat, fiyat değişikliklerinin ne zaman ve ne kadar olacağı ile ilgili son kararı üst makamların verdiğini de sözlerine ekledi. 

Brent petrol nedir?

Kuzey Denizi'nden 1960'lı yıllarda çıkarılmaya başlanan bir ham petrol karışımıdır. Hafif, tatlı bir ham petrol çeşidi olarak kabul edilir. Ham petrol ise, yeryüzünden çıkarılan ve rafine edilerek petrol ürünlerine dönüştürülen doğal bir kaynaktır. Brent petrolün fiyatı 77 Dolar’dan işlem görüyor.