Dikkat! Dolandırıcıların yeni tuzağı Instagram...

Gün geçmiyor ki yeni bir dolandırıcılık yöntemi kapımızı çalmasın. Her gün yeni bir yöntem ile karşımıza çıkan dolandırıcıların yeni tuzağı Instagram oldu. Bilişim Uzmanı Süleyman Efe, sosyal medya dolandırıcılarına karşı uyararak, Instagram hesaplarının nasıl korunabileceğini anlattı.

Dikkat! Dolandırıcıların yeni tuzağı Instagram...
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Sosyal medyada dolandırıcılar yeni yöntemler keşfetmeyi sürdürüyor. Dolandırıcıların yeni tuzağı ise Instagram oldu. Hesabınızı ele geçiren dolandırıcılar, sizinle yetinmiyor ve arkadaşlarınızın da hesaplarını ele geçirmeye çalışıyor.

Instagram hesapları çalınıp para toplanıyor

Bilişim Uzmanı Süleyman Efe, her şeyin mesaj kutusuna gelen bir bildiri ile başladığını kaydederek, “Bir dostunuzun hesabını ele geçiren hackerlar sizlere mesaj yolu ile bir link atıyor. Bu linke tıkladığınız anda Instagram bilgileriniz hackerların eline geçiyor.” dedi. Hesabınızı çalmayı başaran hackerların aynı mesaj yöntemi ile bu kez arkadaşlarınıza mesaj göndererek arkadaşlarınızın hesaplarını çalmaya devam ettiğini söyleyen Efe, “Hesabınızı ele geçiren hackerlar, instagram hesabınızdan sahde dekontlar, kazanan bahis kuponları, kazanan coin yatırım dekontları paylaşarak arkadaşlarınızdan para topluyor.” ifadelerini kullandı.

Instagram hesabımızı nasıl koruyabiliriz?

Bilişim Uzmanı Efe, “Instagram hesabımızı korumak için ilk yapmamız gereken hesabımıza telefon numarası tanımlamak ve girişlerde SMS onayını aktif etmek. Öte yandan arkadaşlarımızdan gelen mesajlarda yer alan internet sitesi adreslerine tıklamamalıyız.” sözleriyle Instagram hesaplarının nasıl korunabileceği konusunda ipucu verdi.

Çalınan Instagram hesapları nasıl geri alınır?

Çalınan Instagram hesaplarının nasıl geri alınacağını anlatan Efe şu şekilde konuştu: “Çalınan instagram hesabının geri alınması için ilk olarak şifremi unuttum alanından şifre sıfırlama talebinde bulunabilirsiniz. Bu adımın ardından instagram sizlere bir mail gönderecek ve profil resminiz ile birlikte mail içerisinde yer alan kodu resim çekerek kendilerine göndermenizi isteyecek. Bu maile cevap vererek yeni bir şifre sıfırlama bağlantısı alabilir ve hesap şifrenizi sıfırlayabilirsiniz.”