Dikkat çeken tepki: Vatandaş Erciyes'ten gelen nimeti kullanamıyor!İşte nedeni...

İYİ Parti Talas Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Mustafa Çalıksoy, vatandaşların sorunlarını gündeme taşımaya devam ediyor. Çalıksoy, Başakpınar'da daha önce Erciyes'ten gelen suyla vatandaşların üretim yaptığını belirterek, bakımsız kanallar yüzünden artık vatandaşın bu nimetten faydalanamadığını söyledi. Bu konuda belediye yetkililerini göreve davet eden Çalıksoy, ''Vatandaş ekmek, üretime katkı sunmak istiyor, ancak AKP zihniyeti bu çabalara, bu gayretlere gereken desteği vermiyor'' dedi. Çalıksoy, bakımsız kanallar yüzünden Erciyes'ten gelen suyun vatandaşlar tarafından değerlendirilemediğini , boşa aktığını belirterek, soruna el atılması çağrısında bulundu.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Dikkat çeken tepki: Vatandaş Erciyes'ten gelen nimeti kullanamıyor!İşte nedeni...
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İYİ Parti Talas Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Mustafa Çalıksoy, vatandaşların sorunlarını gündeme taşımaya devam ediyor. Kırsal mahallelerde üretmek isteyen vatandaşların birçok sıkıntı ile karşı karşıya kaldığını kaydeden Çalıksoy, vatandaşların ne yazık ki Erciyes’in kadim suyundan da faydalanamadığını dile getirdi. 

’VATANDAŞ ERCİYES’TEN GELEN NİMETTEN FAYDALANAMIYOR
Erciyes’ten akan suyu değerlendirip, üretim yapmak isteyen vatandaşların bu nimetten faydalanamadığını ifade eden Çalıksoy, Talas Belediyesi’nin bir kez daha göreve davet etti. Çalıksoy,  ‘’Erciyes’in kadim suyu kanallar sayesinde Başakpınar’da  toprakla buluşurdu. Üretime katkı veren, Erciyes’ten gelen su, kanalların tamiratı, tadilatı yapılmadığı için Başakpınar’a ulaşmıyor. Bu kanalları tamiratı acilen yapılmalı, su toprakla buluşmalı’’ diye konuştu.

BU KANALLARA ACİLEN EL ATILMALI, VATANDAŞA DESTEK VERİLMELİ
Hinterlant yasası ile birlikte belde belediyelerinin kapatıldığını ve özellikle kırsal bölgelerin birçok hizmetten mahrum bırakıldığını ve unutulduğuna dikkat çeken İYİ Partili Mustafa Çalıksoy, ‘’Hinterlant yasasından önce Başakpınar Belediyesi, İl Özel İdaresi bu kanallara bakım yapar ve su vatandaşa ulaşırdı. Şimdi bakımı, tamiratı yapılmadığı için Başakpınar’a ulaşmıyor.  Kanallarda sıkıntı var. Talas Belediyesi’nin bu kanallara acilen el atmasını, iyileştirme yapmasını istiyoruz. Halkımız adına bu konuda çağrı yapıyoruz. Halkımız üretmeye, üretime katkı sunmaya o kadar hevesli ki, bunun önündeki engellerin kaldırılmasını istiyoruz. İnsanlar bugün bu su için mücadele ediyor, çaba sarf ediyor. Bağında, bahçesinde soğanını, sarımsağını patatesini üretmek istiyor. Üretime katkı sağlamak istiyor. Fakat gelinen noktada AKP zihniyeti, üretime karşı olanların bu suyu, bu halka buluşturma çabaları yok, gözükmüyor. Bizler bu yanlıştan geri adım atılmasını ve üretime katkı sunmak isteyen insanlara destek verilmesini istiyoruz. Bu nedenle belediye yetkililerine sesleniyoruz. Yakın zamanda bu kanalların tamiratı yapılmalı ve bu su halkımıza sunulmalıdır. Üreten ellerin desteklenmesi için, sorunlarının çözümü için her alanda mücadelemizi İYİ Parti olarak her yerde sürdüreceğiz’’ diye konuştu.

BAZILARI BULAMAZKEN, ERCİYES’TEN GELEN SU ELİMİZİN ALTINDA, ANCAK KULLANMIYORUZ
Diğer yandan bölgede yaşayan vatandaşlarda sorunlarını gündeme taşıyan İYİ Parti Talas Belediye Meclis Üyesi Mustafa Çalıksoy’a teşekkür etti. Tepkili vatandaşlar, ‘’Topraklar su olmadığı için ekilmez oldu. Bu kanallar mutlaka yapılmalı. Eğer yapılırsa su gelir, insanlar ekim yapar, üretir. Erciyes’ten gelen su bizim elimizin altında ama kullanamıyoruz. Bu nimetten faydalanamıyoruz’’ şeklinde görüş belirtti.

İNSANIN GÜCÜ YETMİYOR,  BU PAHALILIKTA BİR ŞEY ALMAYA
Bir vatandaşta hayat pahalılığına değinerek, ‘’İnsanın gücü yetmiyor bu pahalılıkta bir şey almayan. Bu kanallar yapılırsa, su olursa insanlar hiç değilse üretir,  çoluğun çocuğun ihtiyacını karşılar. Bu soruna el atılmalı’’ şeklinde konuştu.

SÖZ VERİLDİĞİ HALDE, VERİLEN SÖZLER TUTULMUYOR
Yetkilileri göreve davet eden bazı vatandaşlar da daha önce Başkanların kendilerine sözler verdiğini, ancak verilen sözlerin tutulmadığını dile getirerek, ‘’Söz verildiği halde icraat yok. Bir hareket yok’’ dedi.  Vatandaşlar ayrıca ulaşımda yaşanan sıkıntılara da değinerek, ‘’Otobüslerden şikayetçiyiz.  Yarı yolda bırakıp gitmek olur mu? Kayseri’ye kadar gitmesini istiyoruz’’ ifadelerini kullandı.