Dikkat çeken karar: Muhtar mahallede bakın neyi yasakladı?

Kayseri'nin o ilçesinde şaşırtan bir karara imza atıldı. Mahalle muhtarı bakın neyi yasakladı? Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Dikkat çeken karar: Muhtar mahallede bakın neyi yasakladı?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Ülkemizde cenaze evine yemek götürme geleneği yerini zamanlara cenaze evinin yemek dağıtmasına bıraktı. Gelenekler tercine dönerken, acılı aileler onca telaşının arasında bir de misafir ağırlamak için uğraşmaya başladı. Cenaze evlerinde dev sofralar kurulurken Tomarza’nın Pusatlı Mahallesi’nde bu gidişata bir ‘dur’ denildi. 

Dikkat çeken karar: Muhtar mahallede bakın neyi yasakladı?

Tomarza-Pusatlı Mahalle Muhtarı Halil Tanırgan, Mahallesinde cenaze yemeği kaldırıldığını duyurarak mahalle sakinlerinin alınan bu karar uymasını rica etti. Köyün ileri gelenleriyle böyle bir karar aldıklarını söyleyen Muhtar Tanırgan, “Mahalle sakinlerimizden gelen talepler neticesinde köyümüzün ileri gelenleri ile cenazeden sonra verilen kıymalı pidenin tamamen kalkması yönünde karar aldık. Maddi ve manevi olarak cenaze sahiplerini zorlayan bu uygulamadan bu gün itibari ile kurtulmuş olduk. Alınan bu kararın tüm mahalle sakinlerimizin uymasını rica ediyoruz.” ifadelerini kullandı.