Dikkat çeken gelişme! Arık 'Adayım' dedi

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) dikkat çeken gelişme. Ekim ayı sonunda yapılması beklenen seçimde adaylar da yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Partide sürpriz bir isim de Başkanlığa aday olduğunu duyurdu. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Dikkat çeken gelişme! Arık 'Adayım' dedi
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) dikkat çeken gelişmeler yaşanıyor. Melikgazi İlçesi mahalle delegelerinin seçimi ilçe ve il başkanlığının kararı ile iptal edilmiş, delege seçimleri ve ilçe kongresi yapılmadığı için CHP Kayseri İl Kongresi, Kayseri’nin en büyük ilçesinde seçim olmadan yapılmıştı. Bu durum parti çevrelerinde de tartışmaları beraberinde getirmişti. 

Genel Merkez'den Kayseri'ye Melikgazi çıkarması

Bir süre önce CHP Yurtiçi Örgütlenme Koordinatörü Ali Abbas Ertürk’ün Melikgazi İlçe seçimlerini ile ilgili olarak süreci koordine etmek için Kayseri’ye geldiği gündeme gelmişti. Buna göre Melikgazi İlçesi mahalle delege seçimlerinin, ardından İlçe Kongresi’nin yapılması yönünde genel merkezden beklenen resmi yazının ilçe başkanlığına ulaştığı öğrenildi.

Dikkat çeken gelişme! Arık 'Adayım' dedi

Seçim ne zaman yapılacak?

CHP’de yaşanan bu gelişmenin ardından 28-29 Eylül 2024 tarihlerinde mahalle delege seçimleri, 26 Ekim tarihinde ise İlçe kongresi yapılacak. Melikgazi'de alınan bu kararın ardından adaylar da ortaya çıkmaya başladı. Melikgazi için dikkat çeken bir isim adaylığını açıkladı. CHP önceki dönem Milletvekili Çetin Arık'ın kardeşi Turan Arık, ilçe başkanlığına aday olduğunu duyurdu. 

Dikkat çeken gelişme! Arık 'Adayım' dedi

Arık adaylığını duyurdu

Değişim için aday olduğunu dile getiren Arık, açıklamasında 'Sayın Genel Başkanımız gibi amasız, fakatsız çıktığımız bu yolculuğun ilk kararlı adımını atarak, Melikgazi İlçe Başkanlığına adaylığımı açıklıyor, çıktığımız bu uğurda yol arkadaşlarımla birlikte desteğinizi bekliyorum. Unutulmamalıdır ki 'İlerlemenin yolu başlamaktır' diye konuştu.

Dikkat çeken gelişme! Arık 'Adayım' dedi

Melikgazi'nin, Kayseri'nin, ülkenin, halkın sorunlarına duyarsız kalmamak için adayız

CHP Melikgazi İlçe Başkan adayı Turan Arık, adaylığı ile ilgili şu ifadeleri kullandı: Değerli yol arkadaşlarım, Parti Genel Merkezimizin aldığı karar doğrultusunda önümüzdeki süreçte yapılacak olan Melikgazi İlçe seçiminde bayrağı en üst noktaya taşımak için aday olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Değişim beklentisinin ve heyecanının her geçen gün daha da büyüdüğü, umudun her alanda yeşerdiği bu süreçte, mücadelede bizde varız demek için adayız. Melikgazi'nin, Kayseri'nin, ülkenin, halkın sorunlarına duyarsız kalmamak için adayız. Atatürk'ün mirasına, Cumhuriyet'in değerlerine birlik beraberlik içerisinde sahip çıkarak, Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel'in liderliğinde halkın iktidarı için, özgürlük, demokrasi ve hukuk için adayız. Evet, tıpkı Sayın Genel Başkanımız gibi amasız, fakatsız çıktığımız bu yolculuğun ilk kararlı adımını atarak, Melikgazi İlçe Başkanlığına adaylığımı açıklıyor, çıktığımız bu uğurda yol arkadaşlarımla birlikte desteğinizi bekliyorum. Unutulmamalıdır ki 'İlerlemenin yolu başlamaktır' Hep birlikte başlıyoruz. Hedefe ulaşmadan önemli olan 'Uzaklık değil, ilk adımı atabilmektir' Güzel günler için, ilk adımı hep birlikte atıyoruz. Sevgi ve saygılarımla.

Dikkat çeken gelişme! Arık 'Adayım' dedi