Dikkat çeken açıklama: Bankalara borçlu 34 milyon kişi var!

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Meclis'te vatandaşların sorunlarını gündeme taşımaya devam ediyor. Ekonomik sıkıntı içerisinde olan vatandaşların sesi olan Ataş, iktidarın uygulamalarına tepki göstererek, 'Partili Cumhurbaşkanlığı sistemiyle ekonomik sorunlar daha da derinleşmiş ve ekonomi krizden krize sürüklenmiştir. Gelinen noktada işsizlik rekor üstüne rekor kırmış, 12 milyon kişi işsiz kalmıştır. Vatandaşın bankalara olan borcu gün geçtikçe artmış, 34 milyon kişi bankalara borçlu hâle getirilmiştir' dedi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Dikkat çeken açıklama: Bankalara borçlu 34 milyon kişi var!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

“Ülkemizde uzun süredir devam eden ekonomik kriz ve akabindeki salgın sürecinde, esnaf, çiftçi, memur, işçi, pek çok kesim iktidardan destek beklerken, Meclisinden sorunlarını çözecek düzenlemelerin çıkmasını umut ederken sürekli düş kırıklığına uğramaktadır” diyen Ataş,  “Ülkemizde esnafından çiftçisine, emeklisinden öğrencisine hemen hemen her kesim zor durumda. Ancak vatandaşın sıkıntılarını umursamayan iktidar, söz konusu 5 müteahhit olunca kamunun kaynaklarını seferber etmektedir” diye konuştu.

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) yaptığı konuşmada vatandaşların sorunlarını gündeme taşıdı. “Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu Teklifi” üzerine partisi adına söz alan Ataş, söz konusu teklifin daha önce 2 sefer Anayasa Mahkemesinden döndüğünü, geçen hafta da muhalefetin oylarıyla reddedildiğini fakat AKP’nin Meclis iradesine darbesiyle bu hafta yeniden Meclis’e getirdiğine dikkat çekti.
SÖZ KONUSU ÜLKEMİZE ÇÖREKLENEN 5 MÜTEAHHİT OLUNCA KAMUNUN KAYNAKLARINI SEFERBER EDİLİYOR
Konuşmasında AKP İktidarının vatandaşın gerçek gündeminde uzak olduğunu dile getiren Ataş, yaşanan sıkıntıları gözler önüne serdi. Ataş, “Ülkemizde uzun süredir devam eden ekonomik kriz ve akabindeki salgın sürecinde, esnaf, çiftçi, memur, işçi, pek çok kesim iktidardan destek beklerken, Türkiye Büyük Millet Meclisinden sorunlarını çözecek düzenlemelerin çıkmasını umut ederken sürekli düş kırıklığına uğramaktadır. Ülkemizde esnafından çiftçisine, emeklisinden öğrencisine, ev hanımından asgari ücretlisine, memurundan özel sektör çalışanına hemen hemen her kesim zor durumdadır. Ancak vatandaşın sıkıntılarını umursamayan iktidar, söz konusu ülkemize çöreklenen 5 müteahhit ya da yandaşlar olunca kamunun kaynaklarını seferber etmektedir. Dünya Bankasının açıkladığı verilere göre dünya üzerinde en çok kamu ihalesi alan hepinizin de bildiği gibi 10 şirketten 5 tanesi Türkiye’de yer almaktadır. Vatandaş açlık çekerken AKP; hasta, yolcu geçiş garantili projelerle vatandaşın parasını yandaş müteahhitlere aktarmaya devam etmektedir. Maliyetinin çok üstünde yapılan projelerle millete hizmetten çok yandaşa hizmet yapılmaktadır. Milyarlarca liralık yap-işlet-devret projelerinde şirketlere ne kadar garanti ödemesi yapıldığını açıklamayan iktidar, hâlen 5 firmaya rant yaratmaya devam etmektedir. Dünya 5’ten büyüktür ama bu 5’li de Türkiye'den büyük hâle getirilmiştir maalesef. Örneğin, Avrasya Tüneli. 2020 yılında 25 milyon 194 bin geçiş garantisi verilen tünelden sadece 12 milyon 496 bin araç geçmiştir. Yani Avrasya Tüneli için verilen araç garantisinin yarısına bile ulaşılamamıştır. 2020 yılında geçmeyen 12 milyon 697 bin araç için vatandaşın cebinden 54 milyon 851 bin dolar daha çıkacaktır. Vatandaşın vergileri imtiyazlı şirketlerin cebine giderken vatandaş gün geçtikçe daha da yoksullaşmakta, daha da borçlanmaktadır. Son açıklanan verilere göre ihtiyaç kredisi kullanan 27 milyon 885 bin kişinin 866 milyar borcuyla tam 110 adet Avrasya Tüneli yapılabilmektedir” şeklinde konuştu.
34 MİLYON KİŞİ BANKALARA BORÇLU HÂLE GETİRİLMİŞTİR
“Saray uzay şovu yapa dursun yoksulluk her geçen gün derinleşmektedir” diyen İYİ Parti Milletvekili Dursun Ataş,  “Vatandaş pandemi ve derinleşen yoksulluğa karşı acil çözüm beklerken saray gerçeklere yüz çeviriyor” dedi. 
Sarayın  “Eve ekmek götüremiyorum.” diyen milyonların tepkisini abartılı bulduğunu kaydeden Ataş,  halkın alım gücünün her geçen gün düşerken temel ihtiyaçlarını karşılayamaz hâle gelmiş milyonların, ödeyemediği borçları nedeniyle hacizlerle karşı karşıya kaldıklarını söyledi. Ataş, Meclis’teki çarpıcı konuşmasında şu ifadeleri kullandı: 2017 yılında ‘Ekonomiyi şöyle iyi yapacağız.’,  ‘Dolar böyle düşecek.’ , ‘Ülke uçacak’ diye getirilen partili Cumhurbaşkanlığı sistemiyle ekonomik sorunlar daha da derinleşmiş ve ekonomi krizden krize sürüklenmiştir. Gelinen noktada işsizlik rekor üstüne rekor kırmış, 12 milyon kişi işsiz kalmıştır. Vatandaşın bankalara olan borcu gün geçtikçe artmış, 34 milyon kişi bankalara borçlu hâle getirilmiştir. İstihdam her geçen gün düşerek son bir yılda 1 milyon 103 bin kişi azalmıştır. Gelinen noktada milyonlarca yoksul, ucuz ekmek kuyrukları, pazar artı çöplerde ekmek toplayan binlerce insan vardır; gelinen noktada Merkez Bankasından buharlaşan ve kimsenin hesabını vermediği 128 milyar dolar vardır.
GELİNEN NOKTADA HALKTAN KOPMUŞ, LÜKS İÇİNDE YAŞAYAN, İTİBARDAN TAVİZ VERMEYEN BİR SARAY VAR
“AKP’nin ülkeyi getirdiği noktada yolsuzluklar, yoksulluklar, yasaklar var” ifadelerini kullanan İYİ Milletvekili Dursun Ataş, “Gelinen noktada umutları çalınmış gençler var, her gün öldürülen kadınlar var, istismara uğrayan çocuklar var. Gelinen noktada halktan kopmuş, lüks ve israf içinde yaşayan, itibardan asla taviz vermeyen bir saray var” dedi.