Dikkat! Bunu yapmayan öğrencilerin kaydı silinecek

Kayseri Erciyes Üniversitesi (ERÜ) üniversiteye yeni yerleşen öğrencileri uyardı. Uyarıda, 31 Aralık 2024 tarihine kadar süre verildi. Bu süre içerisinde lise diplomalarını Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına getirmeyenlerin kaydı silinecek. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Dikkat! Bunu yapmayan öğrencilerin kaydı silinecek
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Erciyes Üniversitesi yeni kayıt yapan öğrencilere yönelik olarak uyardı yaptı. YKS Kapsamında Spor Bilimleri İçin Özel Yetenek Sınavı (ÖZYES) ile Üniversiteye yerleşen öğrencilere yönelik olarak yapılan kayıt duyurusunda kayıt süreci hakkında bilgi verildi. Buna göre öğrenciler, online kayıt sistemi (ÖBİSİS) üzerinden http://obisis.erciyes.edu.tr adresine girerek 'yeni kayıt2 bölümünden 15-21 Ekim 2024 tarihleri arasında  kayıt yaptıracak. 

Dikkat! Bunu yapmayan öğrencilerin kaydı silinecek

Verilen sürede diploma götürülmesi şartı var

2024-YKS Kapsamında Spor Bilimleri İçin Özel Yetenek Sınavı le Üniversiteye Yerleşen öğrenciler,  Üniversite Yükseköğretim programlarına kayıt hakkı kazanan ancak liseden mezun olamayan veya lise mezuniyet bilgilerinin sistemde olmaması nedeniyle kayıt yaptıramayan adaylar online kayıt sistemi üzerinden https://obisis.erciyes.edu.tr adresine girerek 'Online Kayıt' bölümünden kayıt yaptıracak. Bu öğrencilerin 31 Aralık 2024 tarihine kadar lise diplomalarını Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına getirmemeleri durumunda kayıtları silinecek. Açık Öğretim Liseleri öğrencilerinden bir yükseköğretim kurumuna yerleşen adayların, mezun olduklarına ilişkin belgelerini 31 Ocak 2025 Cuma günü mesai bitimine kadar ibraz etmeleri halinde, asıl kayıtları yapılacak. Diplomalarını getirmemeleri durumunda kayıtları silinecek.

Dikkat! Bunu yapmayan öğrencilerin kaydı silinecek

O adayların kayıtları yapılmayacak

Üniversiteden yapılan açıklamada, ayrıca şu ifadeler kullanıldı: Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak, ortaöğretim kurumlarında, önlisans programında veya lisans programlarında mezun aşamasında olup staj, bütünleme veya tek ders sınavına girecek adaylar da 15-21 Ekim 2024 tarihleri arasında üniversite kayıt belgeleri ile bizzat başvurarak geçici kayıtlarını yaptıracak. Bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini, 31 Aralık 2024 tarihine kadar Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına ibraz etmeleri halinde, Açık Öğretim Liseleri öğrencilerinden bir yükseköğretim kurumuna yerleşen adayların ise mezun olduklarına ilişkin belgelerini 31 Ocak 2025 tarihine kadar kayıtlı oldukları akademik birime veya Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına ibraz etmeleri halinde, asıl kayıtları yapılacak. Bu tarihe kadar mezun olduklarını belgelemeyenlerin geçici kayıtları silinecek ve bu durumda olup belirlenen tarihlerde geçici kayıtlarını yaptırmayan adayların kayıtları yapılmayacaktır.