Dikkat! Bugün itibariyle Kayseri'de hayata geçti, herkesi ilgilendiriyor, mesai saatlerine uymayanlar yandı

Kayseri'de de bugün itibariyle uygulamaya konulacak. Ticaret Bakanlığı bu konuda uyardı. Berber, Kuaför ve Güzellik Salonu çalışma saatlerine ilişkin dikkat çeken açıklama. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Dikkat! Bugün itibariyle Kayseri'de hayata geçti, herkesi ilgilendiriyor, mesai saatlerine uymayanlar yandı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Ticaret Bakanlığı'ndan dikkat çeken uyarı. 1 Temmuz 2024 tarihi itibarıyla yürürlüğe girdi. Kayseri'de de Valilik tarafından belirlenen çalışma saatlerine   uymayanlar yandı. Bakanlık'tan yapılan açıklamada, 'Berber, kuaför ve güzellik salonu işletmecilerinin büyük çoğunluğunu barındıran sektör paydaşları tarafından Ticaret Bakanlığımıza iletilen talep ve öneriler titizlikle değerlendirilerek ülke genelinde tüm berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olması yönünde Ticaret Bakanlığımızca 18 Ağustos 2022 tarihinde karar alınmıştır' denildi. 

Dikkat! Bugün itibariyle Kayseri'de hayata geçti, herkesi ilgilendiriyor, mesai saatlerine uymayanlar yandı

Her ilin yapısına göre çalışma saatleri belirlenecek

Bakanlık her ilin yapısının dikkate alınarak çalışma saatlerinin belirleneceğine dikkat çekti. Açıklamada, 'Devam eden süreçte kapalı olunacak günün, her ilin sektörel yapısı ve işletme profili ile tüketici tercih ve ihtiyaçları göz önünde bulundurularak Valilikler tarafından belirlenebilmesi amacıyla sektörün geniş katılımının sağlandığı çalışmalar yürütülmüş olup gelinen noktada bu çalışmalar tamamlanmıştır' ifadeleri kullanıldı. 

Bugün itibariyle yürürlüğe girdi

Uygulama bugün itibariyle hayata geçti. Belirlenen günlerde kapalı olmayanlara idari yaptırım uygulanacak. Ticaret Bakanlığı uyardı. Uyarıda, konuyla ilgili olarak, 'Bu doğrultuda, berber, kuaför ve güzellik salonlarının ülke genelinde haftanın bir günü kapalı olması uygulaması 1 Temmuz 2024 tarihi itibarıyla yürürlüğe girecek ve bu işletmelerin Valilikler tarafından belirlenen günlerde kapalı olmadığının tespiti halinde Ticaret Bakanlığımızca idari yaptırım uygulanacaktır' ddenildi.