'Devlet De Millet De Zengin Olacak'

'Devlet De Millet De Zengin Olacak'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İpek Grup Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Aslan, hükümet tarafından verilen teşvik programı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bu tesislerin ülke ekonomisine katkılarının çok olacağının altını çizen Aslan, “Devletin ihtiyacı olan üretim yapanların çağrıldığı davet edildiği proje. Tapu bende olabilir ama benden sonra da bu ülkeye hizmet edecektir. Ödediği vergiler daha fazla olacak. Devlete ödenen vergi boşa gitmez” dedi.

Saffet Aslan, haber merkezimize özel açıklamalarda bulundu. Hem projenin kapsamı hem de ülke ekonomisine katkıları konusuna dikkat çeken İpek Grup Yönetim Kurulu Başkanı Aslan, “Davetli proje teşviği. Devlet diyor ki; Benim ihtiyaç duyduğum, ihracata katkısı olan, istihdama katkısı olanlar, ya da ithalatı önleyici çalışmaları olanlar gelsin diyor. 100 milyon dolardan büyük olsun. Hacimli olsun yararlı olsun. Devletin ihtiyacı olan üretim yapanların çağrıldığı davet edildiği proje. Bunlardan 19 proje davet edildi. Kayseri’den biz gittik davet edildik. Bu projeyi sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız temsili olarak bize vermiş bulundu” dedi.

“DEVLET VERGİ ALMIYOR, ENERJİ DESTEĞİ VERİYOR”

Projenin finansal destek olmadığının altını çizen İş adamı Aslan, vergi başta olmak üzere bazı konularda desteği olduğunu hatırlattığı açıklamasında, “ Biz bu proje kapsamında devletten para almıyoruz. Almamız da gerekmiyor. Biz ciddi miktarda sermaye koyuyoruz. Yani 250 milyon dolarlık bir yatırımın 3’te birlik kısmını sermaye olarak biz ortaya koyuyoruz. Devletimiz bize cesaret veriyor. Önümüzü açıyor. Vergi almıyor. Enerji desteği veriyor. Ödeyeceğimiz kredinin faizini veriyor. Alt yapımızı yapıyor. ÇED raporlarını hazırlıyor. Bu da devamlı değil. 10 yıl süreli bir destek. İla nihai bir destek değil. 10 yıl sonra bu destekler sona erecek ve tüm yükümlülüklerini yerine getirecek. Bizim arsa ve ÇED raporu olduğumuz için buna ihtiyacımız yok. Biz devletten para almıyoruz. Bunlar başlı başına önemli rakamlardır” ifadelerini kullandı.

“TAPU BİZİM AMA ÜLKEYE HİZMET EDECEK”

Ülkenin büyük kuruluşlara ihtiyacı olduğunu ifade eden Saffet Aslan, şöyle devam etti:  “Peki bunlar yapılınca ortaya ne çıkıyor? Hepimize ait olan bir yatırım ortaya çıkıyor. 400 milyon dolar cari açığa katkı veren doğrudan 1020 kişiye ve dolaylı olarak 4 bin kişiye istihdam kapısı açıyor. Bu fabrikanın tapusunun bende olmasının önemi yok. Bu ülkenin fabrikası oluyor. Benden sonra da ülkeye hizmet edecek. Kim gelirse gelsin hizmet edecek etmeye de mecburdur. Bu fabrikalar 50-100 sene devam edecek. Ben, ÇİNKOM’u icra masasından aldım. 2004’te aldım, 2006’da üretime başladım. Her yıl 20-30 milyon lira vergi veriyorum. Devlete ödenen vergi boşa gitmez. Devlet de, millet de zengin olacak” diye konuştu.

“TÜRKİYE’DE ÜRETİLMEYEN MAMULÜN TEŞVİK KAPSAMINDA”

Türkiye’de üretilmeyen mamulün teşvik kapsamında olduğunu bildiklerinin altını çizen Saffet Aslan, “Biz zaten Çinkom olarak buna haizdik. Çinko’da enerji çok önemli. Elimizi kolumuzu bağlıyordu. Dolayısı ile devletimiz elektriğin yarısını ödeyince yapabiliriz dedik. Şimdi biz bunu yapacağız. İşçilik de istihdamda burada olacak.  Bundan sonra çok daha fazla vergi verecek” şeklinde konuştu.

KTO SEÇİMLERİ: DERLİ TOPLU BİR DÜZEN OLMASI ÖNEMLİ

Ticaret Odası seçimlerine de değinen İpek Grup Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Aslan, “Bütün mesleklerin organize olması, odalarının olması ve bu vesile ile derli toplu ve düzenli olması çok önemli. Şehrimizde de bunlardan biri yaşanıyor. Şehrimize ve seçilen arkadaşlara hayırlı olmasını temenni ediyorum. Ticaretimize yararlı olsun diyorum. Seçilenin de güzel çalışmasını dileyelim” ifadelerini kullandı.

ASLAN, BELGESİNİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN ELİNDEN ALDI

Çinko, Külçe üretimi için 1 Milyar 101 milyon lira teşvik alacak olan firma bin 20 kişiye doğrudan , 4 bin 590 kişiye ise dolaylı olarak istihdam sağlayacak. İpek Grup Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Aslan teşvik belgesini bir süre önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı.