Develi Ticaret Meslek Lisesinde madde bağımlılığı semineri verildi

Develi Ticaret Meslek Lisesinde madde bağımlılığı semineri verildi
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Develi Kaymakamlığının himayesinde, Develi Belediyesinin, Milli Eğitim Müdürlüğü ile Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nin destekleriyle “Madde mi? Mana mı? Bağımlılık mı?” projesi kapsamında yürütülen madde bağımlılığı seminerleri okullarda devam ediyor.
Develi Ticaret Meslek Lisesi’nin konferans salonundaki seminere Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, Milli Eğitim Müdürü Murat Toprak, okul müdürleri ve veliler katıldı. Milli Eğitim Müdürü Murat Toprak açılış konuşmasında Türkiye’nin en önemli gücünün genç nüfus olduğunu belirterek içerideki ve dışarıdaki düşmanların bu gücü bertaraf etmek için başta uyuşturucu olmak üzere çeşitli etmenlere başvurduğunu belirtti.
Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar madde bağımlılığının sadece Türkiye’nin değil dünyanın en büyük gençlik problemi olduğundan bahsederek “Bu dünyadaki en kıymetli varlığımız olan yavrularımızın sağlıklı bir şekilde hayat sürmeleri için her daim uyanık olmak zorundayız. Benim oğlum, benim kızım bunu yapmaz dersek eğer çözüm yollarını kapatmış oluruz. Bu sebeple her daim okulla irtibatlı olmamız gerekmektedir” şeklinde konuştu.
Develi Rehberlik ve Araştırma Merkezi Rehber Öğretmeni Rabia Yıldırım’ın madde bağımlılığına götüren etmenleri ve alınması gereken önlemleri slaytlar eşliğinde anlatmasının ardından program velilerin sorularının cevaplandırılmasıyla sona erdi.