Develi'de başkan belli oldu

Kentteki önemli aktörleri bir araya getirerek kurulan ve bir kentin buluşma arenası olan Kent Konseyi Develi'de kuruldu. Konseyin başkanı da belli oldu. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Develi'de başkan belli oldu

Belediye Kanunu’nun 76’ncı maddesi gereğince, Belediye Başkanının çağrısıyla Develi Kent Konseyi kuruldu. İlk toplantıya Kaymakam Yusuf Turan, Belediye Başkanı Adem Şengül, ilçe protokolü, STK temsilcileri ve muhtarlar katıldı. 

Develi'de başkan belli oldu

Toplantıda Develi Kent Konseyi Başkanı da toplantıda belli oldu. Konsey başkanlığına hayırsever iş insan ve Seyrani Eğitim Vakfı Başkanı M. Suat Köylüoğlu seçildi. Kent Konseyi yürütme kurulu üyeliği görevine de Mustafa Maşlak, Ali Arslan, Hakan Bayraktar, Nezir Ötegen, Barış Noyan,  Cihan Çimen seçildi. Kent konseyi, kentteki önemli aktörleri bir araya getiren bir platform olup kamu kurumlarının, sivil toplumun, meslek örgütlerinin, siyasi partilerin ve muhtarların temsilcileri, kent konseyinde bir araya gelmesi ile oluşmaktadır.

Develi'de başkan belli oldu

Kent konseyinin temel işlevleri, kentteki çeşitli aktörlerden oluşan bileşenleri ve paydaşları ile kentteki sorunları ortak akılla tartışmak; farklı paydaşlar arasında uzlaşma ortamları sağlamak;  kamu kurumları ile toplum kesimleri arasında yeni köprüler ve diyalog kanalları kurmak; demokratik katılımı geliştirmek ve sivil toplumu güçlendirmektir. Kent konseyi, kentte gönüllü dayanışmayı harekete geçiren bir kurumdur. 

Develi'de başkan belli oldu

Kent konseylerinde, kadın meclisi, çocuk meclisi, gençlik meclisi vb. meclisler de kurulabiliyor. Develi Kent Konseyi oluşumu için yapılan toplantıda konuşan Kaymakam Yusuf Turan ve Belediye Başkanı Adem Şengül Kent Konseyinin ilçenin gelişimine katkısı üzerinde durdular. Toplantıda ayrıca, Kent Konseyinin  “kent yaşamında, kent vizyonunun ve hemşehrilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, hesap sorma ve hesap verme, katılım, yönetişim ve yerinden yönetim ilkelerini hayata geçirmek olduğuna dikkat çekildi. 

Develi'de başkan belli oldu