Develi'de 30 gence kariyer kapıları açıldı

Kayseri'nin Develi İlçesi'ndeki Mustafa Asım Köksal Anadolu İmam Hatip Lisesi, 2024-2025 eğitim yılı için Spor Programlı Proje okuluna yetenek sınavıyla 30 erkek öğrenci aldı. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haber bülteninde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Develi'de 30 gence kariyer kapıları açıldı

Kayseri'nin Develi İlçesi'nde bulunan Mustafa Asım Köksal Anadolu İmam Hatip Lisesi, Spor Programlı Proje okuluna 2024-2025 eğitim öğretim yılı için yetenek sınavıyla 30 erkek öğrenci alındı. Araştırmacı yazar Nezir Ötegen'in derlediği bilgilere göre yetenek sınavına başvuran 55 öğrenciden başarılı olan 30 öğrenci kayıt yaptırarak eğitim hayatına adım attı.

Develi'de 30 gence kariyer kapıları açıldı

Bu proje kapsamında mezun olan öğrenciler, Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan yardımcı antrenör belgesi alarak iş hayatına atılma fırsatına sahip olacak. Ayrıca, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, subaylık, astsubaylık ve polislik sınavlarında öncelikli tercih olarak değerlendirilebilecekler. Öğrenciler, antrenörlük belgesi alarak spor salonu yöneticiliği gibi pozisyonlara da ulaşabilecek.

2024-2025 eğitim yılı için açılan lise düzeyindeki spor programı, ilçedeki lisanslı sporcular ve spor alanında kariyer hedefleyen gençler için büyük bir avantaj oluşturuyor. Ayrıca, 2025-2026 dönemi için spor ortaokulunun açılması yönünde beklentiler de mevcut.