Destek almak isteyen bu tarihi kaçırmayın! 1 Eylül'de başlıyor

Tarım politikalarının oluşturulmasına yönelik çiftçilere ait tarımsal faaliyetlerin kayıt altına alınması amacıyla oluşturulan Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları 1 Eylül Pazar günü başlıyor. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Destek almak isteyen bu tarihi kaçırmayın! 1 Eylül'de başlıyor
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS), tarım politikalarının oluşturulmasına yönelik çiftçilere ait tarımsal faaliyetlerin kayıt altına alınmasıyla amacıyla oluşturuldu. Bitkisel üretim yapan ve bu kapsamda Tarım ve Orman Bakanlığınca verilen tarımsal desteklerden yararlanmak isteyen üreticilerin ÇKS başvurularını yapmaları gerekiyor.

Üreticiler ÇKS başvurularını arazilerinin bulunduğu yerdeki Bakanlık il ve ilçe müdürlüklerine giderek veya e-Devlet Kapısı üzerinden yapabiliyor. e-Devlet Kapısı'nda başvuru imkanından, geçmiş yıllarda ÇKS'ye kayıtlı olan ve arazi bilgilerinde değişiklik yapmayan üreticiler yararlanabiliyor.

Kayseri’de yaşayan binlerce çiftçiyi de ilgilendiren bu uygulama için başvurular 1 Eylül Pazar günü başlayacak ve 31 Aralık Salı günü itibariyle son bulacak. 
Kayseri Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından tarihleri kaçırılmaması için çiftçilere hatırlatma yapıldı. Paylaşımda, “2025 Üretim Yılı ÇKS Başvuruları 01 Eylül 2024 tarihinde başlıyor.” denildi. 
 

Destek almak isteyen bu tarihi kaçırmayın! 1 Eylül'de başlıyor