Derman olacaktı dert oldu

FETÖ'den el konulan hastane inşaatı bir türlü tamamlanmayınca istenmeyen olayların adresi oldu. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Derman olacaktı dert oldu
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Mevlana Mahallesi Serin Sokak’ta göz hastanesi yapılması amacıyla temelleri atılan bina, 15 Temmuz Hain Darbe girişiminin ardından FETÖ’ye ait olduğu gerekçesiyle el konuldu. Sonrasında adeta kaderine terk edilen bina, hastalara derman olacakken mahalleye ve güvenlik güçlerine dert oldu. Kimi zaman uyuşturucu ve alkol alanların mesken tuttuğu inşaat, maalesef sık sık intihar girişimlerine de sahne oluyor.

Derman olacaktı dert oldu

Son olarak dün, inşaatın çatısına çıkan M.B. isimli genç güvenlik güçlerinin saatler süren çabası sonucu ikna edilerek aşağıya indirilmişti. İYİ Partili Kazım Yücel de yaşanan olayın ardından sosyal medyadan yaptığı paylaşımla yıllardır bitirilmeyen hastane binasına dikkat çekti. Yücel, “Üzülüyorum, millet bunaldı, her gün gibi bugünde yine bir intihar teşebbüsü. Yer; yıllardır bitirilemeyen hastane binası. Sorun, ekonomi, eğitim, işsizlik ve çaresiz toplum” ifadelerini kullandı. 
8 Ağustos’ta ihale var!
Konuyla ilgili Kayseri Olay Gazetesi’nin sorularını yanıtlayan Kızılay Kayseri Şube Başkanı Cafer Beydilli, inşaatın Kızılay Genel Merkezi’ne devredildiğini ifade ederek, Kayseri Şubesi olarak buranın bir an önce hayata geçirilmesi için girişimlerde bulunduklarını söyledi. Yetkinin tamamen Kızılay Genel Merkezi’ne ait olduğunu belirten Beydilli, iki yıldır konuyu yakından takip ettiklerinin altını çizerek, 8 Ağustos 2023 tarihinde inşaatın ihaleye çıkacağını söyledi. 

Derman olacaktı dert oldu