'Depremi bilen' Frank Hoogerbeets'ten dikkat çeken paylaşım!

6 Şubat'ta Kahramanmaraş depremlerinin ardından dün de Tokat'ta meydana gelen depremi bildiği belirtilen Avustralyalı gökbilimci Frank Hoogerbeets'in Tokat'ta dün yaşanan, Kayseri'de de hissedilen, deprem sonrası dikkat çeken bir paylaşım yaptı. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

'Depremi bilen' Frank Hoogerbeets'ten dikkat çeken paylaşım!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş depremlerini 3 gün önce tahmin eden, dün Kayseri'de de hissedilen, Tokat merkezlidepremden saatler öncesinde ‘Bugün Batı ve Orta Türkiye'de orta şiddette sarsıntı var. Önümüzdeki birkaç gün içinde daha güçlü sarsıntılar yaşanabilir’ diye uyarıda bulunan Avustralyalı gökbilimci Frank Hoogerbeets’in Tokat depreminin ardından yaptığı paylaşım dikkat çekti.

'Depremi bilen' Frank Hoogerbeets'ten dikkat çeken paylaşım!

Kendisine ait olan Solar System Geometry Survey (SSGEOS) şirketinin X hesabından yaptığı, ‘Bugünkü Tokat depremi, Türkiye'nin Orta kesiminde (kırmızı nokta) en az 120 yıldır güçlü/büyük depremlerin (M 6.5 >) meydana gelmediği bir bölgede meydana geldi.’ şeklindeki paylaşımını alıntılayan Hoogerbeets, ‘Bunu bildiğim iyi oldu’ ifadeleriyle yeniden paylaştı. Hoogerbeets’in bu sözlerle neyi kastettiği ise merak konusu oldu.