Deprem Uzmanı açıkladı: 2027 yılına kadar sürecek!

Malatya'da meydana gelen ve Kayseri'nin yanı sıra diğer bazı illerde de hissedilen depremle ilgili olarak dikkat çeken açıklama. Prof. Dr. Ahmet Ercan, '2027 yılına kadar devam edecek' dedi. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Deprem Uzmanı açıkladı: 2027 yılına kadar sürecek!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Malatya'da meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki deprem korkuttu. Paniğe neden olan depremin ardından Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof Dr Ahmet Ercan'dan da açıklama geldi.

Yaklaşık 4 tane kırık oluştu

Depremin 2023 yılında meydana gelen 6 Şubat depremin oluşturduğu boşalmalardan kaynaklandığını kaydeden Prof. Dr. Ahmet Ercan, 'Bu deprem 2023 yılındaki depremin artçısıdır. 2023 yılındaki boşalma yaklaşık 4 tane kırık oluşturdu. Ölü deniz kırığı, Arap kalkanı ve Adana kırıkları ve Kıbrıs yayı boyunca boşalmalar olmuştu. Yaklaşık 8 büyüklüğündeki boşalmanın artçıları şimdiye kadar azdı. Beklediğimiz artçılar yaklaşık 6.5 ile 7’ye kadar varabilecek eksik artçı depremler vardı. Bu depremlerden bir tanesi gecikmeli olarak bugün Malatya’da oldu. Bunlar en az 2027 yılına kadar 6, 6,5 belki bazı yerlerde de 7’ye varan artçı depremleri bu bölgede görürsek şaşırtıcı olmaz' diye konuştu.

Deprem Uzmanı açıkladı: 2027 yılına kadar sürecek!

Yine görülebilir

'Kahramanmaraş depremlerinin ardından henüz yaraları henüz saramadık sarmaya devam ediyoruz' diyen Ercan, 'Patlayan ve harekete geçen artçı depremlerin sürmesi ne yazık ki beklenmelidir. 6 büyüklüğündeki bu depremin ardından 5'in üzerindeki depremlerde bölgede görülebilir. Geçmiş olsun! dedi.