Deniz tatili yapmak isteyen Kayserililer oraya akın ediyor

Bayramı tatilinin bir kısmını ailesinin yanında bir kısmını ise deniz-kum-güneş üçgeni içinde geçirmek isteyen Kayserililer 'in adresi çoğu zaman Mersin oluyor. Peki Kayseri Mersin arası kaç km? Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Deniz tatili yapmak isteyen Kayserililer oraya akın ediyor
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Bayramını kısa bir deniz tatili ile geçirmek isteyen Kayserilier’in aradığı noktaların başında Mersin geliyor. Mersin sadece deniz-kum-güneş değil alternatif turizm çeşitleri örneğin, yayla, trekking, rafting, yamaç paraşütü ve buna benzer daha birçok şey sunuyor.

Mersin, ticaret ve ekonomi alanlarında olduğu kadar turizmde de son yıllarda olumlu atılımlar yapmıştır. Nitekim “Kardeş Kent” sayısının artması Dünya Uluslarının Mersin’e olan yakın ilgilerini göstermektedir.
150 yıllık geçmişinde Mersin, farklı dinlere, kültürlere ve etnik topluluklara mensup insanların yaşaması, toplumsal kaynaşmanın gerçekleştiğini ve bunun devam ettiğini göstermektedir. 1886’ da Amerika, Almanya, Fransa, İngiltere, Rusya gibi birçok ülkenin konsolosluklarının bulunduğu önemli bir liman kenti olmuştur. I. Dünya savaşından sonra Mersin’in sosyo-ekonomik yapısında önemli değişiklikler olmuş ve ekonomik dinamizmini kaybetmiştir.

Mersin şimdi ikinci hızlı kentleşmesini yaşamaktadır. Modern limanı, Serbest bölgesi, Büyük Sanayi ve Ticari Kuruluşları ile hızla gelişmekte olan bir İl’dir. Çok sayıda Antik ören yerleri, denizi , narenciye bahçeleri ile çevrili yeşil doğası ve kültürel etkinlikleri ile büyük bir kültür ve turizm potansiyeline sahiptir.
Mersin’e büyük kentlerle demiryolu ve karayollarıyla ulaşım yapılırken, yabancı limanlarla da gemi seferleriyle bağlantılıdır. Yıl boyunca Mersin ile Gazimagosa arasında düzenli feribot seferleri vardır. Mersin’in modern bir kent olması nedeniyle, turistler burada kalmakta ve Mersin’i Kapadokya, Güney doğu Anadolu Batı Akdeniz ve Kıbrıs’a, geçiş merkezi olarak seçmektedirler.

Peki Kayseri ile Mersin arası kaç kilometre? İki şehir arası kaç saat sürüyor? İşte detaylar…
Kayseri Mersin arası 314 kilometredir. Otobüs ile Kayseri'den Mersin'e yahut Mersin'den Kayseri'ye seyahat ortalama 5 saat (Bu süre otobüs firmasına ve yol güzergahına göre değişebilmektedir.) sürmektedir. Mersin’e gitmek keyfince gezmek isteyenler ise daha çok özel araçlar tercih ediyor. Özel araçlar ile yol daha kısa sürüyor. Kayseri’den Mersin’ özel aracı ile gidecekler için yol 3 buçuk saattir.