Demircan, korkutan borç miktarını açıkladı!

Kayseri Pancar Kooperatifi genel kurul yapacak. Genel kurul öncesi ortaya çıkan borç tablosu tartışmaları beraberinde getirdi. Kayseri Şeker'in eski Yönetim Kurulu Üyesi Metin Demircan, yönetime seslendi ve artan borca dikkat çekerek, 'Borcun iki katına nasıl çıktığını anlaşılır bir dilde açıklayabilir misiniz?' diye sordu. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Demircan, korkutan borç miktarını açıkladı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi olağan genel kurul yapacak. Başkanlığını Hüseyin Akay'ın yaptığı kooperatifin 2022 ve 2023 Faaliyet Yılına ait 70'inci ve 71'inci Olağan Genel Kurul Toplantıları 31 Temmuz 2024 Çarşamba günü saat 10:00’da RHG Enertürk Enerji Stadyumunda yapılacak. 

Demircan, korkutan borç miktarını açıkladı!

Bilanço mali genel kurula yetişmeyecek dedi ve borç mikyarını açıkladı

Genel Kurul öncesi Kayseri Şeker Fabrikasının eski Yönetim Kurulu Üyesi Metin Demircan'dan dikkat çeken bir açıklama geldi.

Demircan, korkutan borç miktarını açıkladı!

Yönetimde görev yaparken tespit ettiği usülsüzlükler nedeniyle istifa eden ve bu konuda hukuk mücadelesi başlatan Demircan,  'Şeker’de 31. 07. 2024 tarihinde mali genel kurul yapılacak. Bildiğim kadarıyla bilanço mali genel kurula yetişmeyecek. Tahmin ediyorum ki; borç 15 milyar 16 milyar civarı olacak' dedi.

Demircan, korkutan borç miktarını açıkladı!

Borcun iki katına nasıl çıktığını anlaşılır bir dilde açıklayabilir misiniz?

Demircan, aynı zamanda Şeker Yönetimine bazı sorularda yönelterek, şu ifadeleri kullandı: Muhalif grup ve mevcut yönetime destek verenler ve sadece merak eden arkadaşlar adına, uygulama olarak pek göremesek de, sürekli şeffaf yönetimden bahseden mevcut  yönetimin herkesin anlayacağı şekilde şunları sormak isterim: 2022 yılında şekerin kilosu 4 TL civarında satılırken, kilosu ortalama 16 TL’den satılmıştır.  Buna rağmen, üstelik maliyetlerde aynıyken, o dönemde borcun iki katına nasıl çıktığını anlaşılır bir dilde açıklayabilir misiniz? 2023 yılında borsaya açılma sürecinde, şirketin bir bölümü borsada satılmasına rağmen,  borcun ciddi oranda artmış olmasının sebebi nedir?  Duran varlıkların yeniden değerlendirmesi yapılmadan fabrikanın yıllık net karı ne kadar?  Bankalara olan borcun sadece yıllık faizi ne kadar? Fabrikanın yıllık karı ödenen faizi karşılıyor mu?Umarım mali genel kurulda, çiftçi seçmene  'şeffaf' bir şekilde bu açıklamaları yaparsınız.  Bu vesile ile mali genel kurulun gürültüsüz, patırtısız, hoşgörü ortamında, medeni insanlara yaraşır bir şekilde ve bundan sonra yapılacak bütün Mali genel kurul ve seçimlere örnek olacak şekilde geçmesini temenni ediyorum.

Demircan, korkutan borç miktarını açıkladı!