Demir: Çiftçiye bir darbede Kayseri Şeker'den…

Kayseri Şeker'in iştiraklerinden Pandoğa şirketi tarafından 2024 yılı mısır silaj alım fiyatı açıklandı. Biz Çiftçiyiz Grubu Başkanı Ömer Demir, çiftçilerin açıklanan fiyatlara çok kızdığını söyleyerek, 'Kayseri Şeker'in esas sahibi çiftçilerdir' dedi. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Demir: Çiftçiye bir darbede Kayseri Şeker'den…
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Şekerin iştiraklerinden olan Pandoğa şirketi 2024 yılı için Mısır Silaj alım fiyatını 1.650 TL/TON olarak açıkladı. Geçen yıl 2.330 TL/TON alınan Mısır Silajına bu yıl yüzde 29,2 daha düşük fiyatla alım yapılacağını açıkladı.

Açıklamanın ardından Biz Çiftçiyiz Grubu Başkanı Ömer Demir, duruma tepki gösterdi. Başkan Demir, Mısır Silaj alım fiyatının çiftçilere çok büyük bir darbe olduğunu söyledi. TÜİK’ün açıkladı ağustos ayında Tarım –ÜFE’de yıllık artışın yüzde 41,07 olduğunu ifade eden Demir, “Verilen fiyatın geçen yıl verilen fiyatın yüzde 29,2 altında kalması, çiftçilerin üretim yapmayın anlamına geliyor.” dedi. 

Demir: Çiftçiye bir darbede Kayseri Şeker'den…

Kendisinin sürekli sahada olduğunun altını çizen Demir, açıklanan fiyatlara çiftçilerin çok kızdığını aktardı. Demir, Kayseri Şeker Fabrikası ve iştiraklerinin gerçek sahibinin çiftçiler olduğunu ifade ederken, “Amaçları çiftçiyi batırmak” diye konuştu. 

Demir, ayrıca açıklanacak olan pancar bedelinin 3.000 TL/TON’dan aşağı açıklanması asla kabul etmeyeceklerini vurgulayarak, “Beklentiler altında açıklanacak pancar fiyatının hesabını ise bölge pancar çiftçisi ilk seçimli genel kurulda hesabını soracak” ifadelerine yer verdi. 

Kayseri Şeker’e seslenen Demir, Mısır Silajına verilen fiyatın revize edilmesini ve çiftçilerin beklentilerinin karşılanmasını istediklerini belirterek, “En azından Tarım –ÜFE’de yıllık artışı oranında yani yüzde 41,07 zam yapılarak 3.287 TL/TON olsun.” ifadelerini kullandı.