Danışmentgazi Mahallesi iftarda bir araya geldi

Danışmentgazi Mahallesi iftarda bir araya geldi
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Ramazan ayının özünde birlik, beraberlik ile paylaşma ve yardımlaşma gibi ulvi değerlerin olduğunu bu amaç ile belediye olarak ’Mahallemde İftar Var’ etkinlikleri ile mahalleyi bir araya getirdiklerini söyledi.
Aynı binada veya aynı sokakta oturan ailelerin birbirleri ile selamlaşmaları, dost olmaları, komşu olmanın bilinci içerisinde olmalarının önemli olduğunu hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç, belediye olarak ramazan ayı içerisinde olunmasından dolayı bu geleneği ’Mahallemde İftar Var’’ etkinliğine dönüştürdüklerini kaydetti.
AK Parti Kayseri Milletvekili Adayı Tuğba Yörük Öztürk, Melikgazi AK Parti İlçe Başkanı Gökhan Ülkü , AK Parti İl ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar, Belediye Başkan Yardımcıları ile Daire Müdürlerin iştirak ettiği iftar sofrasında Başkan Memduh Büyükkılıç, mahalle halkı ile sohbet etti beraber ilahi müzik eşliğinde iftar ettiler.
İftar sofrasında özellikle ev hanımları ile gençler tarafından yoğun ilgi ile karşılanan ve misafirler ile tek tek ilgilenerek sohbet eden Başkan Büyükkılıç, şunları söyledi:
"Ramazan ayı bereket ayıdır. Ramazan ayında paylaşmanın ve yardımlaşmanın en güzel örnekleri sergilenir. Günlük koşuşturmada bireyler çoğu zaman komşusunu tanımıyor. Selamlaşmıyorlar, hal hatır soramıyorlar. İşte ramazanın güzelliği burada, pişirilen bir kap çorba komşu ile paylaşılır. Teravihte birlikte olunur. Özellikle bu tür mahalle ve toplu iftarlarda bir araya gelerek sohbet eder, tanışır ve dostluklar kurar. İftar sofraları dostlukların, arkadaşlıkların vesiledir. Bu açıdan mahalle iftarlarını önemsiyoruz.”
Danışmentgazi mahallesindeki iftar etkinliğinde ilahi gruptan eserler seslendirildi iftar yemeğinde Başkan Memduh Büyükkılıç, Danışmentgazi İftar yemeğinin bir ayrı özelliğinin ise Suriyeli mültecilerin bulunduğunu sözlerine ekledi.