Dağcıların  'Zafer' coşkusu

Tırmanışa  Kayseri, Denizli, Konya ve diğer illerden 120 dağcı katıldı

Dağcıların  'Zafer' coşkusu
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Dağcılar 30 Ağustos Zaferinin 99. yıl dönümünü Erciyes başta olmak üzere  Ağrı, Süphan, Kaçkar, Aladağlar, Hasan Dağı ve Medetsiz  zirvelerinde coşkuyla kutladı.
Kayseri K2 Dağcılık ve Kayak İhtisas Spor Kulübü’nün öncülüğünde   Mustafa  Eliaçık’ın kamp sorumluluğunu üstlendiği  Erciyes ve  İsmail Yılmaz liderliğinde Ağrı dağında  eş zamanlı olarak  gerçekleşen etkinliğe Kayseri’den HADAK, Erciyes A.Ş. dağcılık rehberi  Ziya Sakarya  eşliğinde  çıkış yapan  Denizli PAKDOS ( Ekip lideri Ali Fuat Avcı ve arkadaşları )  ,Konya  Dağcılık İl Temsilcilsi Hüseyin Turan ve ekip arkadaşları , Niğde, Nevşehir, Sivas ve yurdun diğer illerinden gelen  kulüplere mensup 35’i kadın 120 dağcı katıldı. Ağrı Dağı tırmanışına da Kayseri K2  Dağcılık ve Kayak İhtisas Spor Kulübü sporcusu 9 dağcı katıldı.

ÇOBANİNİ’NDE KAMP KURULDU…
29 Ağustos günü Tekir Yaylası üzerindeki 2.800 rakımlı Çobanini mevkiinde kamp kuran dağcılar, akşam saatlerinde kısa bir teknik toplantı yaptı. Kamp ateşi yakıldı, çay- kahve içildi ve dağlar üzerine anılar aktarıldı. Daha sonra çadırlarına çekilen dağcılar, 30 Ağustos sabaha karşı saat 03.00’de gruplar halinde Kanal boyu- Kahvaltı kayalıkları-Şeytan deresi  sol  kulvar- Hörgüçkaya sağ yanındaki kayalıkları takip ederek saat 08.30’da zirveye ulaştı.

SAYGI DURUŞU ve İSTİKLAL MARŞI…
30 Ağustos Zaferi’nin 99.yıldönümünü Erciyes Dağının 3.917 metrelik zirvesinde  ay yıldızlı şanlı bayrağımızı ve yanlarında getirdikleri kulüplerine ait flama ve pankartları açan 120 dağcı, başta ulu önder Atatürk ve silah arkadaşlarıyla tüm  şehitlerimiz için 1 dakikalık saygı duruşu yaptı. Sonrasında İstiklal Marşımızı hep bir ağızdan coşku ile seslendirdi.
Büyük zirvedeki zirve defterine  o anki duygularını aktaran ve bol bol fotoğraf çekimi yapıp dinlenen  dağcılar,daha sonra Doğu zirveye geçti. 
Buradaki zirve defterine de yazılar yazılıp imzalar atıldıktan sonra  saat  10.00’dan itibaren gruplar halinde  Şeytan deresi içindeki  çarşaktan inişe geçildi. 
Tüm gruplar saat 14.00’e kadar inişi tamamladı ve Çobanini kamp yerindeki çadırlar söküldükten sonra   Tekir Yaylasına inildi. Dağcılar birbirlerini kutladıktan sonra  bir başka faaliyette yeniden beraber olmak umuduyla vedalaşıp ayrıldılar.
Erciyes’teki tırmanışa 35 kadın dağcının katılması dikkat çekerken, onların da bu anlamlı tırmanışta olmaları faaliyete renk kattı.

AYNI ANDA AĞRI DAĞI’NDA …
30 Ağustos Zaferi’nin 99. Yıl dönümünde  bu büyük zaferi kutlamak için Türkiye’nin çatısı Ağrı Dağı’na ( 5.137 metre ) giden Kayseri  K2 Dağcılık ve Kayak İhtisas Spor Kulübü ‘nün başkanı İsmail Yılmaz ve ekip arkadaşları İsmet Rusal Malkoç, Lutfullah Batman, Baki Altun, Nihat Tufan, Abdullah  Somer , Mustafa Deker ve Mert Eği, Doğubayazıt İlçesi tarafından yapılan tırmanışı başarıyla tamamladı. Ağrı Dağı çıkışında rehberlik görevini İsmail Yılmaz üstlendi.
Ekip tırmanış sonrasında Kayseri’ye döndü.