Dadaloğlu Meydan muharebesi!

Dadaloğlu Meydan muharebesi!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri'nin Tomarza ilçesine bağlı Dadaloğlu Mahallesi’nde düzenlenen 26’ıncı Ulusal 16. Uluslararası Dadaloğlu Geleneksel Kültür ve Sanat Şenliği, siyasi düelloya sahne oldu. Şenlikte CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, iktidarı eleştirip, göndermeler yapınca bu durum Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’i kızdırdı.

Taraflar arasında protokolde de tartışma yaşandı. Şenliğe taraflar arasındaki tartışmalar ve karşılıklı atışmalar damgasını vurdu. Ortaya çıkan tablo, “Dadaloğlu Meydan Muharebesi” dedirtti.

Kayseri'nin Tomarza ilçesine bağlı Dadaloğlu Mahallesi’nde düzenlenen 26’ıncı Ulusal 16. Uluslararası Dadaloğlu Geleneksel Kültür ve Sanat Şenliği’nin, 2’inci gün etkinlikleri siyasi  tartışmalara sahne oldu. Şenliklerde ilk olarak kürsüye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, ilçelere yerinde hizmet götürme anlayışı ile ilçelerde yaşayanlarla beraber olduklarını söyledi.

“İLÇELERDE SENELERİN VERDİĞİ İHMAL EDİLMİŞLİĞİ GİDERİYORUZ”

Konuşmasında “Fil dişi kulelerde yönetme devri artık bitti” diyen Başkan Çelik,  “Artık gideceksiniz, ihtiyacı yerinde öğrenip, ona göre iş yapacaksınız. Biz de bu anlayışla ilçelere neler yapmadık ki? Sizler için bütçemizin büyük çoğunluğunu harcıyoruz. Merkezle, taşrayı kıyasladığımızda ilçeler lehine ayrıcalık yaptık. Senelerin verdiği ihmal edilmişliği gideriyoruz. İnşallah merkez ile taşra arasındaki dengeyi sağlamak için birkaç sene daha bu devam edecek.  Finansal kaynağı  nasıl sağlıyoruz. KASKİ için 250 milyon TL’lik kredi aldık. KASKİ için  Çevre Bakanımız burada ona bağlı İlller Bankası’ndan kredi aldık. Bakanımıza teşekkür ediyoruz. KASKİ’nin harcamalarında da 200 Milyonluk kısmı ilçelerimize ayırdık. KASKİ’nin işi kalmayacak dedik ve Bakanımız git ne kadar lazımsa oradan al dedi. Allah razı oldsun. Bizim amacımız vatandaşı doyduğu topraklarda yaşatmak” dedi.

 “TÜRK MİLLETİ’Nİ BÖLMEK İSTEYENLERE ASLA İZİN VERMEDİK”

Daha sonra kürsüye gelen CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık ise öncelikle bu yöndeki şenliklerle kültürün yaşatılması için gayret gösterenlere teşekkür etti. Konuşmasında Dadaloğlu’ya ait dörtlükler de okuyan Arık, “Dadaloğlu birlik, beraberlik ve dayanışmayı öğütlemiş. Burada da birlik beraberlik içinde olduğumuzu görüyorum. Hiçbir kimlik başka bir kimliğin üstünde değildir. Türkiye Cumhuriyet’inde  farklı kimlikler var ama şehit kanları ile sulanmış bu cennet vatan üzerinde hepimiz biriz, birlikte güçlüyüz. Kardeş kavgasını körüklemek kimin haddine? Biz hep birlikte Türkiye’yiz. Bakın Ortadoğu’ya her yerde kardeş kavgası kan var. Emperyalist  güçler, Türkiye üzerinden kirli oyunlarını sahneye koymaya çalışıyorlar. Türk Milleti’ni bölmek isteyenlere asla izin vermedik, bundan sonra da vermeyeceğiz. Kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu.

“SİYASETÇİ HIRSIZ OLMAMALI, RÜŞVET ALAMAMALI”

 

 Konuşmasında, “İlimize, yöremize, ülkemize hizmet için siyaset kurumu önemli” ifadelerini de kullanan Arık, şunları söyledi: “Siyasetçi her şeyden önce dürüst olmalı, yalan söylememeli, vicdan sahibi olmalı. Sözünü eri olmalı. Siyasetçi ulaşılabilir olmalı, görüşebilmeli, özgürlükçü olmalı. Dini siyasete alet etmemeli, siyasetçi hırsız olmamalı, rüşvet alamamalı, vatana ihanet etmemeli, vatana ihanet edenlerle birlikte aynı menzile yürümemeli, teröristlerle pazarlık masası kurmamalı, devletin kilit noktalarına teröristleri yerleştirmemeli, devletin kozmik odasına, mahremine teröristleri sokmamalı, kandırmamalı, kandırılmamalı, hesap verebilir olmalı”

 “İLÇELERDE TOP OYNAYACAK ÇOCUK KALMADI”

AK Parti çevrelerinde partinin 2002’de kurulduğu günlerde “Kalkınma Sarız’dan başlayacak” şeklinde yapılan açıklamaları hatırlatan Arık, “2002’de kalkınma Sarız’da başlayacak dendi. Millet adına sevindik, oy verildi. Sarız’da, Pınarbaşı’da, Tomarza’da, Akkışla’da diğer ilçelerde kalkınma adına ne yapıldı? Sayın Belediye Başkanı top sahası yapıldı dedi ama  bölgede top oynayacak çocuk kalmadı. Bölgenin kalkınması için ne yapıldı? İş yerleri mi açıldı? Pek,  tarım ve hayvancılık nende gelişmiyor?” diye konuştu. FETÖ soruşturmaları konusunda da iktidarı eleştiren Arık, “Baklavacı, dondurmacı, pazardaki teyze de FETÖ’cü diye hapse atılırken, siyasi ayağına el atılmamıştır. Bizim canımızı yakan budur” dedi.

 “ARTIK ŞAPKAYI ÇIKARIP, DÜŞÜNMEMİZ LAZIM”

 Kayseri’de yaşanan bazı olaylara da atıfta bulunan Arık, şunları söyledi: “Hayırseverliği ile tanınan  Kayseri’de son dönemde yaşanan olaylar, Türkiye’nin  nasıl bir tehlikeyle karşı karşıya kaldığını da gösteriyor. Borcu olan bir vatandaş, Valiliğin önünde  kendini yaktı, işsizlik yüzünden bir vatandaş intihar etti. Bayram günü bir kadın çöpte ekmek topluyordu, yine kanser hastası bir baba eşi, 2 çocuğu ile bir hafta parkta yaşamak zorunda kaldı. Artık şapkayı çıkarıp, düşünmemiz lazım”

 “BİZ DE KENDİ İŞİMİZİ KENDİMİZ GÖRECEĞİZ”

 Bağımsız Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu da konuşmasında Dadaloğlu’na ait sözlerden örnekler vererek başladı.  “Kurda sormuşlar, ensen neden kalın. O da kendi işimi kendim görürüm ondan demiş” diyen Halaçoğlu,  “Biz de kendi işimizi kendimiz göreceğiz” dedi. Halaçoğlu, “Avşar, Türk’ün ata damarıdır. Avşar kimsenin önünde eğilmez. Allah’tan başka hiç kimseye boyun eğmez, onun için Dadaloğlu çıkmış. Avşar merttir derken, cengaverdir derken Avşar aynı zamanda insandır. Gönülleri fetheder. Gadasını  alayım demek, derdini tasasını almak demektir. Başka  bir toplumda bu yoktur. Avşar’ın en büyük özelliklerinden biridir bu. Sizler bu ülkenin sigortasısınız. Birlik, beraberliği bozmayalım” dedi. AK Parti Milletvekili Hülya Nergis Atçı da, “Biz birlik beraberlik içinde olduğumuz sürece, kardeşliğimizi devam ettirdiğimiz sürece, dünyaya hükmeden tarih yazmış bir milletiz. Bunu unutmamalıyız” şeklinde konuştu.

 “KAZDIKLARI ÇUKURLARA HAİNLERİ GÖMDÜK”

 Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki de şenlikteki konuşmasında CHP Milletvekili Arık’ın yaptığı açıklamalara cevap verdi. Özhaseki, "Bu coğrafya son dönemin mazlumlarının sığınma coğrafyasıdır. Bir olmuşuz, beraber olmuşuz. Türk milleti olmuşuz. Alt tarafı deprem, üst tarafında ise fitne ocakları var. Onlara dersini vermek hepimizin işi. Onların yanında durmak kalleşlerin işidir. Bu ülkede bin bir türlü sıkıntılar yaşandı. Etrafımız ateş çemberi. PKK belası son 10 yılda çıkmış bir bela değildir. Kimi zaman yumuşak kimi zaman da sert mücadele edilmiştir. 7 Haziran seçimleri öncesinde büyük bir plan yaptılar. PKK'nın siyası uzantısı bir parti olarak seçime girecekti. O günlerde bile sert mücadele verdik. Kazdıkları çukurlara hainleri gömdük. Bu gün şehirlerde PKK kalmadı. Şimdi dağlarda temizliyoruz. Şimdi PKK'nın siyasi uzantısı olan parti oralarda gezemiyor. Ama biz başımız dik olarak geziyoruz o sokaklarda. Asıl sıkıntı burada konuşup milliyetçilik yapıp Yüksekovaya gidip PKK ile anlaşıp Türk bayrağını miting alanında çıkarmadan, PKK'nın siyasi uzantılarına destek verenlerdir. Adalet diyeceksiniz PKK'nın siyasi uzantısı ile kol kola çıkacaksınız. Düşmanımız tek. Burada düşmanlığın alemi yok. Orada yavrularımız 24 saat nöbet tutuyorlar. Bizim işimiz onlara destek olmak olmalı. Biz PKK'nın yurt dışından desteklendiğini biliyoruz, bir devlet kurarak başımıza bela olmak istediklerini biliyoruz. Niye onlarla kol kola girerek adalet yürüyüşü yaparız ki? Bunlar doğru şeyler değil” ifadelerini kullandı.

 “FETÖ'YLE MÜCADELEYİ SULANDIRMAYA KİMSENİN HAKKI YOK”

 Açıklamasında “FETÖ ile de mücadele veriyoruz. Demagojiyi bırakalım” diyen Özhaseki,  “Bu FETÖ 40 yıldır var. Desteği herkesten aldılar. Bir gün geldi ki gerçek yüzleri belli oldu bunların. Hizmet ettikleri emperyalist güçler ihtilal yapın dediler. Millete destek vereceği yerde bir başkanın evine giderek çay içen lideri de lanetliyorum. Bu örgüt desteği hepimizden aldı. Darbe girişimi sırasında bir belediye başkanının evinde çay içen lideri de lanetliyorum. Ne olurdu halkın yanında yer alsaydınız. Şimdi mahkemeleri izliyorsunuz. Uçaklara kalk emrini verenler biranda yok oldular. Biz yapmadık ki diyorlar. Bunların siyasi uzantısı ortaya çıksın tabii ki. Dışarıda ne kadar elemanları varsa ByLock kullanarak, sendikaları olanların hepsi ortaya çıkartılıyor. FETÖ'yle mücadeleyi sulandırmaya kimsenin hakkı yok" diye konuştu.

 “BEN EVİME EKMEK, YEMEK GİRMİYOR DİYEN ADAMDAN DAVACIYIM”

 İlçeleri ayırmadan projeler yaptık” diyen Özhaseki, “Kayseri’de aş evleri var. İhtiyacı olanlar gidip oradan yemek alıyorlar. Ben evime ekmek, yemek girmiyor diyen adamdan davacıyım. Öyle bir şey yok. Varsa zorda olan, aş kaynamayan varsa, buyurun yarın akşama kadar AK Parti de oturuyorum, gelsinler her türlü yemeği, iaşesi benim başımın borcu. Aş evlerini açtığımda o zamanki CHP İl Başkanı bana “milleti hazıra alıştırıyorsunuz” demişti. O aşevleri sayesinde karın doyuyor” dedi.

“KİM HIRSIZLIK YAPIYORSA ALLAH BELASINI VERSİN”

CHP Milletvekili Arık'ın sözlerine cevap veren Özhaseki, şöyle konuştu: "Kayseri'de belediye başkanlığına başladığımızda bizden önce CHP vardı. CHP maaşları ödeyemiyordu. Çocuklar çukurlara düşüyordu. Açlıktan sokakta çocuklar ağlıyordu. Milletvekilimiz önce eline vicdanına koymalı ve kendi dönemlerini hatırlamalı. Siyasetçi evet dürüst olmalı. Siyasetçi hırsızlık yapmamalı. Kim hırsızlık yapıyorsa Allah belasını versin. Bundan 4-5 sene önce ana muhalefetin lideri bana dosyalarla çıkıp iftira etti. Yalanlarını mahkemeyle ispat ettim. Sözlerinizle özünüz bir olacak. İnşallah bundan sonra bu tür şenliklerde birliği, beraberliği, kardeşliği konuşuruz"

PROTOKOLDE “SİYASET YAPMA” GERGİNLİĞİ

Diğer yandan Özhaseki’nin konuşma yaptığı sırada protokolde oturan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık ve CHP İl Başkanı Feyzullah Keskin arasında gerginlik yaşandığı gözlemlendi. Bu sırada taraflar arasındaki boş koltuğa bir kişi oturdu. Gerginlik Bakan Özhaseki’nin konuşmasını yapıp protokole gelmesi ile de devam etti. Bu esnada da taraflar arasında tartışma bir süre devam etti. Özhaseki’nin, Arık’a “Burada siyaset yapılmaz” diyerek tepki gösterdiği belirtildi. Diğer yandan şenliğe Kayseri Valisi Süleyman Kamçı’nın yanı sıra ilçe belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Haber: Cafer ZENGİN