Cumhuriyet Meydanı'nda zincirli eylem!

Kayseri Cumhuriyet Meydanında Erciyes Kadın Platformu 'El Ele Gazze Şeridi' eylemi gerçekleştirdi. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Cumhuriyet Meydanı'nda zincirli eylem!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Cumhuriyet meydanında Erciyes Kadın Platformu 'El Ele Gazze Şeridi' eylemi gerçekleştirdi. Cumhuriyet meydanında bir araya gelen platform üyeleri el ele tutuşarak insan zinciri oluşturdular.

Diğer yandan platform eylem öncesi yaptığı açıklamada şu ifadelere yer vermişti: "İşgalci İsrail'in yıllardır Filistin genelinde ve Gazze'de gerçekleştirdiği işgal ve zulümlerin 7 Ekim'den bu yana sürekli artan saldırılarla bir soykırıma dönüştüğüne şahitlik ediyoruz. Zalim israil, tüm dünyanın gözleri önünde mülteci kamplarını, okulları, fırınları, yaralı taşıyan ambulansları ve hastaneleri vuruyor. Uluslararası yardım konvoylarına dahi saldıryor ve Refah Sınır Kapısı’nı da fiili olarak devre dışı bırakmaya çalışıyor. Biz sadece hepiniz gibi gördükleri nedeniyle yüreği yanan anneler, babalar, işçiler, memurlar, öğrenciler, öğretmenler her kesimden her meslekten, bir sey yapamamanın utancı ile daha fazla yaşamak istemeyen insanlarız. Gazze şeridi içerisine hapsedilerek yok edilmek istenen kardeşlerimize desteğimizi göstermek için bir araya gelme çağrısında bulunuyoruz. 12 Kasım Pazar günü saat 15.00'te Cumhuriyet Meydanı’ndan Sivas Caddesi ve Düvenönüne kadar bir insan zinciri oluşturacağız. Gelin el ele verelim ve oluşturacağımız Gazze şeridi ile soykırım altındaki kardeşlerimizin sesi olalım. Susmuyoruz, unutmuyoruz, gevşemiyoruz. Filistin için, Gazze için ayaktayız. Türkiye ve Filistin bayraklarınızı, kefiyelerinizi, evinizde hazırlayacağız dövizleri yanınızda getirmeyi unutmayın! İnsanlik için, Gazzeli çocuklar için 12 Kasım Pazar günü buluşalım."