Cumhuriyet Konseri ile Cumhuriyet coşkusu!

Kadın İşbirliğini Geliştirme Derneği'nin (KİGDER) Cumhuriyet Konseri büyük coşkuya sahne oldu. Öğrenciler yararına da düzenlenen konserde vatandaşlar, hep birlik marşlar, türküler söyledi. Diğer yandan konsere girişte pandemi önlemleri kapsamında aşı ve PCR testi sorgulaması da yapıldı.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Cumhuriyet Konseri ile Cumhuriyet coşkusu!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Cumhuriyet'in 98'inci yıldönümü nedeniyle Kadir Has Kongre Merkezinde düzenlene konser renkli görüntülere de sahne oldu. Kadın İşbirliğini Geliştirme Derneği Başkanı Dr. Sema Karaoğlu ve 40 kişiden oluşan koro ekibi seslendirdikleri türkü ve marşlarla katılımcılara unutulmaz bir gece yaşattı. Konserde toplam 4 marş ve 14 türkü seslendirildi. Katılımcıların da ellerinde ayyıldızlı bayraklarla seslendirilen türkü ve marşlara eşlik ettiği konserde, ayrıca Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün sevdiği halk oyunları da sahnelendi. Koro şefliğini Dr. Sema Karaoğlu’nun üstlendiği konserde, Ebru Erdem, Funda Söyler, Elçin Balcı, Barış Özdemir, Aycan Kırkıl, Ersin Çimen, Yusuf Ağırdağ, Yusuf İnan ve Sema Karaoğlu solo yaptı. Cumhuriyet Konseri büyük beğeni topladı. Katılımcılar, Karaoğlu ve ekibini uzun süre ayakta alkışladı.


“CUMHURİYET’TEN VE DEĞERLERİNDEN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ”
Konsere katılanlara ve destek verenlere teşekkür eden KİGDER Başkanı Sema Karaoğlu, “Cumhuriyet Bayramı konserimizle Cumhuriyet Bayramımızı coşkuyla kutladık. Destek veren herkese teşekkür ediyorum. Cumhuriyet’ten ve değerlerinden asla vazgeçmeyeceğiz. Yaşasın Cumhuriyet” diye konuştu.

Karaoğlu, “Biz Mustafa Kemal Atatürk’ün gözünde ki ışığa, onun enerjisine, onun inancına inandık ve şu salonda gördüğünüz insanların ecdadı, Türk milleti o inançla, o cesaretle Türkiye Cumhuriyeti’ni kurdu. Onlar ölmek uğruna ‘ya istiklal ya ölüm’ diyen Atatürk’ün peşinden bağımsızlığı tercih ettiler ve cumhuriyeti kurdular. Onun için bu bayram gerçekten kutlanmayı çok hak ediyor. Ayrıca biz bugün Kayseri’de 8. sınıfta TÜBİTAK birincisi olan ve matematik alanında, siber güvenlik kategorisinde birinci seçilen bir öğrencimize ödül vereceğiz. Çünkü cumhuriyet çocuklarını böyle özel günlerde onurlandırmak ve motive etmek gerekiyor. Projeyi yazan öğretmene de plaket vereceğiz. Yaşasın cumhuriyet diyorum ve cumhuriyetten asla vazgeçmeyeceğimizi söylemek istiyorum. Bayramımız kutlu olsun. Konser sadece Kadın İşbirliğin Geliştirme Derneği’nin üyeleri ve derneğe gönül veren gönüllülerden oluşuyor. Ayrıca konserden toplamış olduğumuz bağışları da öğrenci yararına, burs şeklinde öğrencilere göndereceğiz. Çünkü bu cumhuriyetin eğitime ihtiyacı var. Eğitimin desteklenmesi gerekiyor” diye konuştu.