Cumhurbaşkanlığı 'Özhaseki çözsün' dedi

Cumhurbaşkanlığı  'Özhaseki çözsün' dedi
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

FETÖ soruşturmaları kapsamında önce kapatılan ve daha sonra Erciyes Üniversitesi’ne bağlanan Melikşah Üniversitesi’nin kurulu bulunduğu arsanın genişleme alanına yönelik tartışmalar ve yargı süreci devam ederken  bazı vatandaşlar sosyal medya üzerinden “Melikşah Üniversitesi Mağdurları” adı altında konuyu gündemde tutmaya devam ediyor.

Bu konuda Cumhurbaşkanlığı’na başvuran vatandaşlar mağdur edildiklerini belirterek, yardım istedi. Cumhurbaşkanlığı da şikayeti Çevre ve Şehircilik Bakanı’na gönderdi. Şimdi mağdurlar Başkan Mehmet Özhaseki döneminde kazma vurulan ve tartışmaları ortaya çıkan Melikşah Üniversitesi’nden geriye kalan sorunları bu kez Bakan Mehmet  Özhaseki’nin çözmesini bekliyor.

 “Melikşah Üniversitesi Mağdurları” adı altında bir araya gelen vatandaşlar, arsaların geçmiş dönemde “Baskı ve sindirme” yoluyla ellerinden alındığını öne sürdü.

Bu konuda yıllardır mücadele verdiklerini ifade eden mağdurlar, Cumhurbaşkanlığına başvurarak yardım istedi. Mağdurların talebini dikkate alan Cumhurbaşkanlığı’nın ise talebi kabul ettiği ifade edildi.

“SAYIN BAKAN MEHMET ÖZHASEKİ, BİZİM MAĞDURİYETİMİZİ EN İYİ BİLEN İNSAN”

Cumhurbaşkanlığından konuyla ilgili olarak başvuru sahiplerine yapılan açıklamada şikâyet konusunun “540170” başvuru numarasıyla değerlendirmeye alındığı belirtildi. Bu konuda açıklama yapan ve mağdur olduklarını ifade eden vatandaşlar, “Sayın Cumhurbaşkanımıza yaptığımız başvuru, Sayın Özhaseki nin bakanlığına gönderilmiş. Sayın Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, bizim mağduriyetimizi en iyi bilen insan. Umarız yakın zamanda mağduriyetimizi giderecek bir emsal artışıyla planlama yapılır.” dedi.

“BÖLGEDEKİ HAK SAHİPLERİNİN MAĞDURİYETİ DEVAM ETMEKTEDİR”

Cumhurbaşkanlığının yapmış oldukları 540170 nolu başvuru, değerlendirilmek üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı göndermesinden memnun olduklarını ve bu süreç sonrasında olumlu gelişmeler beklediklerini ifade eden mağdurlar, başvuru metninde şu ifadeleri kullandı: “Sayın Cumhurbaşkanım, bizlerin ve onlarca garibanın  evinin ve arsasının bulunduğu ve evvelce Kayseri B.B.’nin 2012 yılındaki meclis kararı ile FETÖCÜ Melikşah Üniversitesi’ne tahsis edilmişti. Daha sonra belediye 2014 yılında aldığı meclis kararıyla, bölgeyi üniversiteye tahsisinde önceki durumuna çevirmiştir ve konu üniversite tarafından mahkemeye taşınmıştır. Sn. Cumhurbaşkanım, gelinen noktada, üniversite alanında evi arsası bulunan yüzlerce, onlarca aile yıllarca FETÖCÜ Üniversite ve işbirlikçi bürokrat, müteahhit vs. tarafından mağdur edilmiş, arsaları ucuza  kapatılmaya çalışılmış, alanın üniversiteye devri için baskı ve sindirme uygulanmıştır. Bölgedeki hak sahiplerinin mağduriyeti devam etmektedir. Bölgedeki hak sahibi yüzlerce insanın yıllarca FETÖCÜ yapılanmalardan çektiği mağduriyetlere son verecek, adil ve hakkaniyetli, komşu yerleşimlere uygulanan emsaller çerçevesinde, imar planlarının yenilenmesi hususunda talimatlarınızı arz ederiz. En derin hürmetlerimizle.”

Haber: Cafer ZENGİN