Cumhurbaşkanı Erdoğan: Savunma atılımlarımızı hedef alan alçakça bir saldırıdır

Ankara'da Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. tesislerine yönelik düzenlenen terör saldırısını kınayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: 'Bu menfur terör saldırısını lanetliyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum' dedi. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haber bülteninde…

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Savunma atılımlarımızı hedef alan alçakça bir saldırıdır

BRICS Zirvesi'ne katılma üzere Rusya'ya bağlı Tataristan'ın Kazan şehrine gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'da Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) tesislerine yönelik düzenlenen terör saldırısını kınayarak, “BRICS Zirvesi genişletilmiş liderler zirvesine davetiniz ve ev sahipliğiniz için teşekkür ediyorum. Astana'daki görüşmemizin ardından sizinle yeniden bir araya gelmekten memnuniyet duyuyorum. Taziye dilekleriniz için teşekkür ediyorum. 4 şehidimiz var 14 yaralımız var. Bu menfur terör saldırısını lanetliyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Türk savunma sanayisinin lokomotif kuruluşlarından olan TUSAŞ’a yönelik düzenlenen terör eylemi; ülkemizin bekasını, milletimizin huzurunu ve 'Tam Bağımsız Türkiye' idealimizin timsali olan savunma atılımlarımızı hedef alan alçakça bir saldırıdır."

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Milletimiz şunu bilsin ki Türkiye’ye uzanan kirli eller mutlaka kırılacak; güvenliğimize kasteden hiçbir yapı, hiçbir terör örgütü, hiçbir şer odağı emellerine ulaşamayacaktır. Her türlü terör tehdidiyle ve destekçileriyle mücadelemiz azimle, kararlılıkla ve çok boyutlu bir şekilde devam edecektir." dedi.

Rusya Devlet Başkanı Putin ise, Ankara'daki terör saldırısı nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'a taziyelerini ileterek, “Değerli meslektaşlarımız, sizleri Kazan'da ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Ancak başlamadan önce terör saldırısıyla ilgili taziye dileklerimi iletmek istiyorum. Türkiye'de terör saldırısı yaşandığı bildiriliyor. Bu konu ile ilgili tutumumuzu biliyorsunuz. Sebebi ne olursa olsun bu türden her türlü eylemleri kınıyoruz” dedi.