Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski Danışmanı Kayserilileri kızdırdı! Karahüseyin: İddia yalan!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski Danışmanı, Gazeteci Akif Beki, Kayseri, Diyarbakır kıyaslamasıyla dikkat çekti. Diyarbakırlı bir iş adamının kendisine gönderdiği verileri paylaşan Beki'nin 'Diyarbakır, Kayseri'den daha çok vergi vermiş' iddiasına yanıt Kayseri'den Ekonomist Zeki Karahüseyin'den geldi. Karahüseyin, 'Kayseri sahipsiz değil' dedi. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski Danışmanı Kayserilileri kızdırdı! Karahüseyin: İddia yalan!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı ve aynı zamanda AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski Danışmanı Gazeteci Akif Beki, Kayseri ve Diyarbakır kıyaslamasıyla dikkatleri üzerine çekti. Yaklaşık 4 yıl Erdoğan’ın danışmanlığını yapan şu an da Karar Gazetesi’ndeki yazılarıyla gündeme gelen Beki, ‘2022'de Diyarbakır, Kayseri'den çok vergi vermiş’ ifadesiyle dikkat çekti. Beki’ye, cevap Kayseri’den Ekonomist Zeki Karahüseyin’den geldi. Karahüseyin, Beki’nin iddiasının gerçeği yansıtmadığını ifade ederek, ‘Kayseri sahipsiz değil’ dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski Danışmanı Kayserilileri kızdırdı! Karahüseyin: İddia yalan! Kayseri sahipsiz değil

Beki, Diyarbakırlı iş adamının gönderdiği tabloyu paylaştı!

Karar Gazetesi Yazarı Akif Beki, sosyal medya hesabından ‘2022'de Diyarbakır, Kayseri'den çok vergi vermiş. DEM seçmeni sadece oy değil vergi de veriyor, diye yazınca bir Diyarbakırlı iş adamı bu tabloyu gönderdi. Yani evet; DEM'liler, diğerlerinin vergisinden yemiyor, kendi seçmeninin vergisinden yiyor’ ifadelerini kullandı. Beki, ayrıca illerin yer aldığı bir tablo da paylaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski Danışmanı Kayserilileri kızdırdı! Karahüseyin: İddia yalan! Kayseri sahipsiz değil

En çok vergiyi hangi il veriyor?

Gazeteci Beki’nin bu iddiasının ardından tartışma alevlendi. En çok vergiyi hangi il veriyor? Beki’ye, Kayseri’den cevap Ekonomist Zeki Karahüseyin’den geldi. Karahüseyin, Beki’nin iddiasının gerçeği yansıtmadığını ifade ederek, ‘Kayseri sahipsiz değil, Kayseri 14 milyar vergi öderken Diyarbakır 7 milyar vergi ödemiş yani yarısı kadar’ dedi. Karahüseyin’in Kayseri sahipsiz değil sözleri de akıllarda soru işaretleri bıraktı.

Kayseri’den Beki’ye cevap Ekonomist Zeki Karahüseyin’den geldi 

Karar Gazetesi Yazarı Akif Beki’nin yaptığı  ‘2022 yılında Diyarbakır ili Kayseri’den daha fazla vergi ödemiş’ paylaşımının gerçeği yansıtmadığını ifade eden Kayserili Ekonomist Zeki Karahüseyin, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Muhasebat Genel Müdürlüğü verilerini paylaştı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski Danışmanı Kayserilileri kızdırdı! Karahüseyin: İddia yalan! Kayseri sahipsiz değil

Ekonomist Zeki Karahüseyin, ‘2022 yılında Kayseri’de 13 milyar 864 milyon 564 bin lira vergi tahakkuk etmiş 9 milyar 997 milyon 279 bin lira tahsilat gerçekleşmiş. Tahsilat-Tahakkuk oranı yüzde 72,1. 2022 yılında Diyarbakır’da 11 milyar 116 milyon 713 bin lira vergi tahakkuk etmiş 7 milyar 275 milyon 875 bin lira tahsilat gerçekleşmiş. Tahsilat-Tahakkuk oranı yüzde 65,4.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski Danışmanı Kayserilileri kızdırdı! Karahüseyin: İddia yalan! Kayseri sahipsiz değil

‘Diyarbakır hiçbir zaman Kayseri’den daha fazla vergi ödememiştir’

Gazeteci Akif Beki’ye, paylaştığı verileri nereden aldığını açıklaması yönünde de çağrıda bulunan Ekonomist Zeki Karahüseyin, ‘Hazine ve Maliye Bakanlığı, Muhasebat Genel Müdürlüğü verileri ortada iken Akif Beki bu verileri nerden almışta paylaşmış merak ediyorum. Azıcık finansal okuryazarlığı olan bir bile Kayseri’nin ticari hacmi ile Diyarbakır’ın ticari hacmini mukayese edilmeyeceğini bilir. Diyarbakır hiçbir zaman Kayseri’den daha fazla vergi ödememiştir. Akif  Beki Beye tavsiyem T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı, Muhasebat Genel Müdürlüğü sayfasından illerin yıllar itibari ile ödediği vergiyi bir inceleyebilirsiniz’ diye konuştu. 

AK Parti verilerini paylaşan Karahüseyin: Kayseri, Diyarbakır’dan daha az yatırım almış!

Kayseri’ye yönelik yatırımlarla ilgili de açıklama yapan Ekonomist Zeki Karahüseyin, AK Parti’nin verilerini paylaştı. Karahüseyin, ‘AK Parti tarafından açıklanan il yatırımlarında ise, 2002-2023 yıllarında Diyarbakır’a toplam 265 milyar 297 milyon liralık yatırım yapılırken, aynı dönemde Kayseri’ye ise 171 milyar 357 milyon lira.