Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yerli aşı açıklaması! Tarih verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı TV'lerin ortak yayınında Erciyes Üniversitesi tarafından geliştirilen yerli aşı TURKOVAC ile ilgili açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yerli aşı açıklaması! Tarih verdi
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erciyes Üniversitesi'nde geliştirilen, Sağlık Bakanlığına devredilen ve şu anda Faz 3 çalışmalarının sürdüğü TURKOVAC aşısında gelinen son noktayı açıkladı. Vatandaşları aşı olmaya davet eden Erdoğan, TURKOVAC aşısı için yıl sonunu işaret etti. 

VATANDAŞLARIN AŞILARINI OLMAYA DAVET ETTİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: Kovid-19'la mücadelede elimizdeki en güçlü silahımız aşı. Hastalığın ortadan kalkması için toplumun büyük kısmının bağışıklık kazanması şart, bunu aşıyla kazanacak. Biz toplumumuzun tamamının aşılanmasını istiyoruz. Biz de herkes gibi kendi aşımızı TURKOVAC olarak geliştirme çalışmalarımızı sürdürüyoruz.
Son günlerde artan vakaların aşılanma durumuna baktığımızda görüyoruz ki hastaneye yatanların, yoğun bakımlarda tedavisi gerekenlerin ekseriyeti aşı olmayanlar veya aşı sürecini tamamlamamış olanlar. Tüm vatandaşları aşı olmaya davet ediyorum. Şu an 3. doz aşamasındayız. Neticeler şu ana kadar gayet güzel. Herhalde müjdeyi yıl dolmadan alacağız.