Cumhur ittifakında sulama düellosu!

Cumhur İttifakının ortakları AK Parti ve MHP'de Bünyan düellosu yaşandı. MHP Milletvekili Baki Ersoy'un bir süredir Meclis'te ilçenin sorunlarını gündeme getirmesinin ardından iki ilçe başkanı arasındaki gizli çekişmede gün yüzüne çıktı

Cumhur ittifakında sulama düellosu!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Cumhur İttifakının ortakları AK Parti ve MHP’de Bünyan düellosu yaşandı. MHP Milletvekili Baki Ersoy’un bir süredir Meclis’te ilçenin sorunlarını gündeme getirmesinin ardından iki ilçe başkanı arasındaki gizli çekişmede gün yüzüne çıktı. İki ilçe Başkanının sulama projesine ödenek çıkması konusunda yaptıkları ve kendilerine has pay çıkardıkları “Bizim girişimlerimiz sonucu oldu” açıklamaları, “ittifakta dikkat çeken Bünyan rekabeti” dedirtti.

AK Parti Bünyan İlçe Başkanı Yıldıray Hakkı Koç, Bünyan-Sarıoğlan ve Bünyan-Elbaşı sulama projesi için Merkezi bütçeden Şubat ayında 38 milyon, Mart ayında da 68 milyon olmak üzere toplam 106 milyon ayrıldığını belirterek, “Müjdeyi aldık” dedi ve AK Parti İl Başkanı ve Milletvekillerine  teşekkür etti. AK Parti Bünyan İlçe Başkanı Koç, “Sonuç alınması için Bakanlarımız ve milletvekillerimize konunun önem ve hassasiyetini aktardığımız, gayret ettiğimiz konuda müjdeyi aldık. Hayırlı uğurlu olmasını diler, bizleri kırmayan İl başkanıma, bakanlarımıza, milletvekillerimiz ve bürokratlarımıza ilçem, teşkilatım ve şahsım adına teşekkür ederim” ifadelerini kullandı. Bu paylaşımın ardından bu kez de MHP Bünyan İlçe Başkanı Tevfik Düzen, partisinin Milletvekili Baki Ersoy’un söz konusu sorunlarla ilgili Meclis’te yaptığı konuşmayı da paylaşarak, “Teşekkürler sayın vekilim” başlıklı açıklama yaptı. “Bünyan’ımızın geleceği açısından hayati öneme sahip Bahçelik Sulama Projesinin ödeme yetersizliğinden dolayı yavaş ilerlemesi konusunda ilçe teşkilatı olarak yapmış olduğumuz girişimler neticesinde Vekilimiz sayın Baki Ersoy  29 Ocak’ta Meclis kürsüsünden bu sorunu dile getirmişti” diyen Düzen, “Girişimlerimiz sonuç vermiş olup, ilgili firmaya Şubat ayı 38 milyon ve Mart ayı 68 milyon olarak ödenekler işleme alınmıştır” ifadelerini kullandı.

Cumhur İttifakının Bünyan İlçe Başkanları arasındaki Sulama Projesine çıkan ödenek çekişmesi dikkat çekti. Ortaya çıkan tablo Bünyan’da MHP ve AK Parti arasındaki rekabeti de gözler önüne serdi.  AK Parti Bünyan İlçe Başkanı Yıldıray Hakkı Koç, Bünyan-Sarıoğlan ve Bünyan-Elbaşı sulama projesi için merkezi bütçeden kaynak ayrıldığını belirterek, “Sonuç alınması için Bakanlarımız ve milletvekillerimize konunun önem ve hassasiyetini aktardığımız, Gayret ettiğimiz konuda müjdeyi aldık” açıklaması yaptı.

AK PARTİ İLÇE BAŞKANI KOÇ: GAYRET ETTİĞİMİZ MÜJDEYİ ALDIK

AK Parti İlçe Başkanı Koç, “Bünyan’ımız ve çiftçilerimiz için oldukça önemli olan ve bu nedenle üzerinde hassasiyetle durduğumuz bir an önce sonuç alınması için Bakanlarımız ve milletvekillerimize konunun önem ve hassasiyetini aktardığımız Bahçelik Sulama Projesi Bünyan-Sarıoğlan ve Bünyan-Elbaşı kapalı devre sulama sisteminde almak için gayret ettiğimiz müjdeyi aldık. Bünyan-Sarıoğlan ve Bünyan-Elbaşı sulama projesi için Merkezi bütçeden Şubat ayında 38 milyon, Mart ayında da 68 milyon olmak üzere toplam 106 milyon ayrılmıştır. Hayırlı uğurlu olmasını diler, bizleri kırmayan İl başkanıma, bakanlarımıza, milletvekillerimiz ve bürokratlarımıza ilçem, teşkilatım ve şahsım adına teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

MHP’DEN KARŞI HAMLE

AK Parti İlçe Başkanı Koç’un bu yöndeki açıklamasının ardından bu kez de MHP İlçe Başkanı Tevfik Düzen, açıklama yaparak partili Milletvekili Baki Ersoy’a teşekkür etti ve kendilerinin yaptıkları girişim sonucu müjdeli haberin geldiğine vurgu yaptı.

MHP İLÇE BAŞKANI DÜZEN: GİRİŞİMLERİMİZ SONUÇ VERDİ

Düzen, aynı zamanda Milletvekili Ersoy’un, Meclis’te konuyla ilgili yaptığı açıklamanın videosunu da sosyal medya hesaplarından “Teşekkürler sayın vekilim” başlığıyla paylaşarak, şu ifadeleri kullandı, “Bünyan’ımızın geleceği açısından hayati öneme sahip Bahçelik sulama projesinin ödeme yetersizliğinden dolayı yavaş ilerlemesi konusunda ilçe teşkilatı olarak yapmış olduğumuz girişimler neticesinde Vekilimiz sayın Baki Ersoy 29.ocak ta Meclis kürsüsünden bu sorunu dile getirmişti. Girişimlerimiz sonuç vermiş olup ilgili firmaya Şubat ayı 38 milyon ve Mart ayı 68 milyon Olarak ödenekler işleme alınmıştır. Her platformda yanımızda olan ve sorunlarımızı Meclis’e yansıtıp çözüm arayan yiğit vekilimize ve Devletimizin ilgili makamlarına Bünyanlı hemşehrilerimiz adına teşekkür ediyorum. Bundan sonrası ilgili firmanın projeyi hızlı bir şekilde sonuçlandırmasına kalmıştır. Bünyan’ımız için hayati öneme sahip bu projenin her aşamasını titizlikle takip edeceğimizi saygıyla arz ederim. Sevdamız Bünyan” Cumhur İttifakı bünyesindeki iki ilçe Başkanının sulama projesine ödenek çıkması konusunda yaptıkları ve kendilerine has pay çıkardıkları, aynı zamanda “Bizim girişimlerimiz sonucu oldu” vurgusu yaptıkları açıklamalar, “İttifakta dikkat çeken Bünyan rekabeti” dedirtti. 

ERSOY’UN TEKLİFİNİ ONAYLAYAN MECLİS ÖDENEK ÇIKARTMAYI KABUL ETTİ

AK Parti ve MHP’li ilçe başkanları arasında sulama projesine kaynak düellosu yaşanırken, MHP Milletvekili Baki Ersoy cephesinden de yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, “Ersoy’un teklifini onaylayan Meclis, Bahçelik Barajı’nın sulama kanalı projesi için ödenek çıkartmayı kabul etti” ifadeleri yer aldı. İşte Ersoy, cephesinden yapılan o açıklamada yer alan ifadeler, “Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Bahçelik Barajı’nın sulama kanalları projesini meclis gündemine taşmıştı. Meclis onayından geçen talep sonrasında sulama projesini alan firmaya Şubat Ayı için 38 Milyon Lira, Mart Ayı için ise 68 Milyon Lira ödenek çıkartıldı. Göreve geldiği günden beri Kayseri Halkı’nın sorunlarını meclis gündemine taşıyan Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Başta Bahçelik olmak üzere Yamula, Gümüşören gibi barajların sulama kanallarındaki problemleri meclis gündemine taşımıştı. Ersoy’un teklifini onaylana Meclis, Bahçelik Barajı’nın sulama kanalı projesi için Şubat Ayında 38 Milyon Lira, Mart Ayında ise 68 Milyon Lira ödenek çıkartmayı kabul etti.  Bu durum Pınarbaşı, Bünyan, Sarıoğlan, Tomarza, Develi ve Ağırnas’taki çiftçilerin yüzünü güldürdü.”

Haber: Cafer ZENGİN