COVİD tamam sırada KKKA var

TURKOVAC aşısını geliştirerek milyonların hayatına dokunan Prof. Dr. Aykut Özdarendeli, şimdi de özellikle yaz aylarını kabusa döndüren kenelerin neden olduğu Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA), üzerinde çalışmalarını yoğunlaştırdı. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

COVİD tamam sırada KKKA var
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Özellikle yaz aylarının kabusu haline gelen kenelerin neden olduğu, ölümcül Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı için Erciyes Üniversitesi yoğun mesai harcıyor.  Bütün dünyayı etkisi altına alan Covid 19’a karşı ekibiyle birlikte geliştirdiği Turkovac aşısıyla dünyanın yakından tanıdığı Erciyes Üniversitesi Aşı Araştırma ve Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (ERAGEM) Müdürü Prof. Dr. Aykut Özdarendeli, KKKA aşısını bulmuş ancak Covid 19 pandemisi nedeniyle sonraki aşamalar tamamlanamamıştı.

COVİD tamam sırada KKKA var

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, bu konudaki çalışmaların devam ettiğini duyurdu. Aşı Geliştirme Merkezi’nin akredite olmuş bir merkez olduğunu ifade eden Altun, “Burada ne yapılıyorsa TÜSEB'in (Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı) bilgisi dahilinde hareket ediyoruz. Çünkü akredite olmuş laboratuarların daha sonraki süreçlerinde problem yaşamaması için bizim açımızdan çok kıymetlidir. Burada yine Aykut Özdarendeli hocamız gerçekten durmadan, aralık vermeden, KKKA aşı geliştirme çalışma devam etmektedir. Bu manada da yaptığı katkılar için ben tekrardan huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum” dedi.