Coşkun: Zamlara milli dayanışma sosu

Saadet Partisi Kayseri İl Başkanı Baki Coşkun art arda gelen zamlara tepki gösterdi. Motorlu taşıtlar vergisinin ikinci kez alındığını ifade eden Coşkun, zamların 'milli dayanışma paketi' adı altında soslandığını söyledi. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Coşkun: Zamlara milli dayanışma sosu
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Saadet Partisi İl Başkanı Baki Coşkun il binasında düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi. Bütün alanları kapsayan vergi ve zamlarla vatandaşa göz açtırılmayan bir sürecin başladığını ifade eden Coşkun, “Gelin hep beraber sadece şu son bir ayda yaşanan gelişmelere birlikte göz atalım: yüzde 8 olan KDV yüzde yüzde 10'a;  yüzde 18 olan KDV yüzde 20'ye; Corona salgını döneminde sabun, deterjan, şampuan, tuvalet kağıdı gibi temizlik ürünlerinde yüzde 8 olarak uygulanan KDV ise bir anda yüzde 20'ye çıkarılmıştır. Kurumlar vergisi oranı yüzde 20'den yüzde 25'e çıkarılmıştır. Yurtdışı telefon kayıt ücreti 6 bin TL’den 20 bin TL’ye çıkarılmıştır.  Anayasaya tamamen aykırı olarak Cumhuriyet tarihinde ender rastlanacak bir uygulama ile motorlu taşıtlar vergisi iki kez talep edilmiş, ödediğimiz verginin tekrar ödenmesi istenerek, devlet eliyle vatandaşa haraç kesilmiştir. Ayrıca benzinin litre fiyatı üzerinden alınan ÖTV tutarı 2,52 liradan 7,52 liraya; motorinin litre fiyatı üzerinden alınan vergi tutarı ise 2,05 liradan 7,05 liraya; LPG’deyse 2,97 liradan, 5,77 liraya yükseltildi.  Doğalgazdaki ÖTV'ye ise yüzde 224 zam uygulanarak seçim öncesi Karadeniz gazı bulduk denerek ulufe dağıtırcasına doğalgaz faturalarını sıfırlayan hükümet,  tırnak içinde gösterdiği bu  ‘eli bolluğun’ acısını yine vatandaşa fatura edeceğini göstermiş oldu.  Yapılan bu zamlarla asgari ücretliye, memur ve emekliye müjde olarak iğne ucuyla verilen zamlar kepçeyle daha çalışanın emeklinin eline geçmeden geri alınmış oldu. Memur ve emeklinin tebessümü yüzünde solmuştur” dedi. 

Coşkun: Zamlara milli dayanışma sosu


BEDELİNİ MİLLET OLARAK BİZ ÖDEMEKTEYİZ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın maaşının yüzde 39 artırdığını belirten Coşkun, “Kendisi için istediğini emekli kardeşi için isteyememek hangi vicdana sığar bunu kamuoyu takdirine bırakıyorum” dedi. Zamların milli dayanışma paketi adı altında soslanarak sunulduğunu ifade eden Coşkun açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Buradan sormak istiyorum, milli dayanışmaya itibardan tasarruf olmaz diyerek yaptığınız tüm harcamalar da dahil mi? Siz makam ve koltuklarınızdan olmayasınız diye bu bedeli neden hep vatandaş ödemek zorunda? İktidarda kalmanın bu ağır faturası neden hep bu necip milletin omzuna yükleniyor? Ülkenin nimetlerini beraber tükettiğiniz beşli çetelerin ve onların etrafında kümelenen diğer irili ufaklı çetelerin bu işin külfetini çekmedikleri aşikardır. Olan yine üç kuruş ile günü kurtarmaya çalışan emekçiye olmuştur.  Kur korumalı mevduat hesaplarında paralarına garantör olunan milyonerler servetlerini katlarken bu garantörlüğü finanse etmek için milletin elindeki üç beş kuruşa amiyane tabirle ‘çökmek’ vicdansızlıktan başka bir şey değildir. Kullanılmayan hazine garantili yatırımlar; Kastamonu'da, Kütahya'da, Zonguldak'ta, Tokat'ta örneklerini gördüğümüz yolcusuz havalimanları için, geçilmeyen köprüler için, kullanılmayan yollar için, hastasız hastaneler için çoğunlukla döviz cinsinden sağlanan garantörlüğün bedelini millet olarak biz ödemekteyiz. Bıçak kemiğe dayanmıştır, vatandaşın dayanacak gücü kalmamıştır.”
BELEDİYELER ÇAĞRI 
Geçtiğimiz günlerde Kayseri’de su ücretlerine zam geldiğini hatırlatan Coşkun, belediyelere çağrıda bulunarak, “Belediyeler “Sosyal Devletin” en büyük teminatlarıdır. Vatandaşa ucuz ulaşım, alt yapı, temizlik ve diğer hizmetleri yapmakla mükelleftir. Bu zamları vatandaşa yansıtmak yerine israf, gösteriş ve yanlış yatırım politikalarından vazgeçin. Biz buradan uyarıyor ve takipçisi olacağımızı peşinen belirtiyoruz. Ekonomik olarak bizi okjisensiz bırakanlarla bir olup bir de milletin üstüne siz gitmeyin. Ticarethane mantığıyla kâr amaçlı belediye yönetilmeyeceği bir kez daha hatırlatıyor, halkımıza bu artışları yansıtmayacağınızı ümit ediyor ve bekliyoruz.”