Çopuroğlu sordu: Hani temizliyordunuz?

İktidar ile muhalefet arasında eğitim politikaları tartışması sürüyor. Son olarak Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in Ankara Büyükşehir Belediyesi ile ilgili yaptığı açıklamalara AK Parti Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu'ndan destek geldi. Detaylar haberimizde…

Çopuroğlu sordu: Hani temizliyordunuz?

2024-2025 eğitim öğretim yılının başlamasının ardından geçen kısa sürede özellikle okullarda hijyen konusunda sorunlar yaşadığı ifade ediliyor. Yaşanan sorun gündemdeki yerini korurken Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz günlerde ‘Temiz Okul, Sağlıklı Gelecek Projesi’ başlatıldı. Proje kapsamında Belediyeden yapılan açıklamada, 48 okulun temizlendiği bildirildi. 

Belediyenin açıklamalarının ardından katıldığı bir televizyon programında konuşan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Bakan Tekin, Ankara’da 2 bini aşkın okul olduğunu söylerken, belediyenin sadece 13 okulda temizlik yaptığını, 8 okula ise temizlik malzemesi gönderdiğini söyledi. Tekin, “Ankara’da 2 bin 200’ yakın okulumuz var. Ankara Büyükşehir Belediyesi bunlarda 13 tanesi tanesinde temizlik yapıyor, 8 tanesine de temizlik malzemesi gönderiyor. Toplam 21 okulda yapmış oluyor ve bunu sade bir gün yapıyor. Sonra çıkıyor, ‘Ankara’daki okulların temizliğini de biz yapıyoruz. Şimdi bu medya ahlakı açısından, nezaket açısından çok ciddi sıkıntılı bir durum.” dedi.

Tekin açıklamalarına bir destek de AK Parti Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu’ndan geldi. Milletvekili Çopuroğlu, Tekin konuşmalarını paylaşırken, “Hani temizliyordunuz. Hepsi bir günmüş.” ifadelerini kullandı.