Çopuroğlu ile Genç arasındaki tartışma büyüyor! 'Halkın gözünü boyamaya çalışıyorsunuz'

AK Parti Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu ile CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç arasındaki, eğitim politikaları tartışması büyüyor. Son olarak Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'i paylaşan ve 'Hani temizliyordunuz. Hepsi bir günmüş.' açıklamasını yazan Çopuroğlu'na, Genç'ten yanıt geldi. Genç, 'Halkın gözünü boyamaya çalışıyorsunuz' dedi. Detaylar haberimizde.

Çopuroğlu ile Genç arasındaki tartışma büyüyor! 'Halkın gözünü boyamaya çalışıyorsunuz'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Milletvekili Aşkın Genç'in eğitim politikalarına tepki olarak Milli Eğitim Bakanlığına yürümesine AK Parti Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu’nun gösterdiği tepki ile başlayan tartışmalar sürüyor. 

Son olarak Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan ‘Temiz Okul, Sağlıklı Gelecek Projesi’ kapsamında temizlenen okullarla ilgili konuşan Bakan Tekin, belediyenin sadece 21 okulda temizlik yaptığını söyledi. 

Genç’ten Çopuroğlu’na yanıt!

Tekin’in konuşmalarını paylaşan Milletvekili Çopuroğlu ise ‘Hani temizliyordunuz. Hepsi bir günmüş’ açıklamasını yaptı. Çopuroğlu’nun bu paylaşımına Milletvekili Genç’ten yanıt gecikmedi. 

‘Halkın gözünü boyamaya çalışıyorsunuz diyen Genç, “Sayın Çopuroğlu, Yine bir kez daha gerçekleri çarpıtma çabası içine girdiğinizi görüyoruz. Ancak, gerçekler ortada. CHP'li belediyeler, özellikle Ankara Büyükşehir Belediyesi, çocuklarımızın sağlıklı ve temiz ortamlarda eğitim görebilmesi için elinden geleni yapıyor. Siz ve Sayın Bakan ise, bu çabaları siyasi bir gösteri olarak sunarak halkın gözünü boyamaya çalışıyorsunuz.” ifadelerini kullandı. 

‘Gerçekler ortada’

Genç açıklamalarını şöyle sürdürdü; “Halkımız gerçekleri görüyor. Ankara'daki okulların temizlik sorununu CHP'li belediyeler çözmeye çalışırken, bu sorunun asıl kaynağı olan Milli Eğitim Bakanlığı ve hükümet yetkilileri maalesef çözüm yerine engel çıkarıyor. Bu durum, siyasi rekabetin halk sağlığının önüne geçtiği noktada hepimizin kaybettiği bir tabloyu ortaya koyuyor. Gerçekler ortada. Belediyelerimizin kamu yararına yaptığı hizmetleri engelleyerek ve bu hizmetleri küçümseyerek bir yere varamazsınız. Belediyelerimizi işlevsiz hale getirip sonra da onların eksiklikleri varmış gibi siyaset yapmak ne siyasi ne de ahlaki bir duruşa sığmaz.”