Çopuroğlu: 'Biraz ikram et' deseydiniz bari

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde söz alan AK Parti Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu, ülke gündeminde yer bulan bazı belediyelerin milyonlarca liralık konser harcamalarına değinerek, 'Madem, konserleri illaki yapacaksınız, biraz pazarlık etseydiniz, 'Biraz ikram et.' deseydiniz bari' dedi. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haber bülteninde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Çopuroğlu: 'Biraz ikram et' deseydiniz bari

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde söz alan AK Parti Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu, son günlerde ülke gündeminde yer bulan bazı belediyelerin milyonlarca liralık konser harcamalarına değindi.

Çopuroğlu, Meclis kürsüsünden önce Kayseri'deki hizmetlere değindi sonrada konuşmasında şu sözlere yer vererek, "Hep muhalefet soracak değil ya, şimdi ben soruyorum: Bu kadar büyük harcama vicdanınızı sızlatmıyor mu? Madem, konserleri illaki yapacaksınız, biraz pazarlık etseydiniz, 'Biraz ikram et.' deseydiniz bari." muhalefeti eleştirdi.

Çopuroğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Bugün burada, seçim bölgem olan doğduğum, büyüdüğüm şehrimden bahsetmek üzere söz almış bulunuyorum. Beş dakikaya nasıl sığdırırım bilmiyorum ama Başkan belki ilave süre verir diye düşünüyorum.

Değerli milletvekilleri, insan doğduğu şehri sever muhakkak ancak sevmek için sadece orada doğmak yetmez; tarihi  olsun, iklimi olsun, insanları olsun birçok faktör onu etkiler. Bu sebepten olsa gerek Kayseri özel bir şehirdir, tarihî bir şehirdir; şehrin her tarafında tarihin izlerini görebilirsiniz.

Öyle ki Cumhuriyet Meydanı'mızda yürüme mesafesinde beş farklı medeniyete ait eserleri ziyaret edebilirsiniz. Tüm bu eserlerle iç içe şehrin hemen yanı başında büyük bir yeşil alanımız var; 1 milyon 260 bin metrekare  büyüklüğüyle Türkiye'nin en büyük millet bahçelerinden olan Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçemiz kadar olmasa da hatırı sayılır bir yeşil alan şehrin tam kalbinde, sanki şehrin akciğeri olduğunu hissettirir. Aslında, bir parktan öte bir lezzet durağıdır aynı zamanda; tarihi, yeşili ve gerçek belediyeciliğin dokunuşlarını orada hissedersiniz. Harika bir atmosferdir, aslında doğal bir yürüyüş parkurudur. 

Tarihin ve yeşilin iç içe olduğu meydandaki ziyaretlerinizden yorulduysanız dinlenip bir demli çay içebileceğiniz birçok mekân var elbette. Ha, bu arada, unutmadan, işini iyi yapan kurumlarımızdan KASKİ'mizin şehrin tamamına ulaştırdığı, Erciyes'in  zirvesinden süzülerek gelen ve musluktan akan suları içebilirsiniz. Ancak benden söylemesi, meydanın orta yerinde Valilik binamız var; gönlü geniş, ikramı seven, halkla iç içe olan bir Valimiz var. Şehirde sayısı 40'ı aşan ERVA projelerini hayata geçiren, şehrin sevdiği Gökmen Çiçek Vali'mizle daha önce hiç tanışmasanız bile ona bir sürpriz yapıp uğrarsanız, tahmin ediyorum, size  makamında bir kahve ikram etmeden bırakmaz.

Şehrin her yerinde bir hayli eser görebilirsiniz tabii. Ancak bunlar arasında yüzyıllar önce yapılmış eski eserler olduğu gibi, yeni eserler, şehrine sevdalı insanların yaptırdığı binalar da hiç dikkatinizden kaçmayacaktır. Talas yolu üzerinde büyük bir  alana kurulu elli yılı aşkın geçmişi olan Erciyes Üniversitemizi şöyle bir gezdiğinizde hemen hemen tüm binaları hayırseverler tarafından yapılmış olan yemyeşil bir kampüs göreceksiniz. Tüm bu gayretler Erciyes Üniversitesini ve hastanesini Kayseri'nin bir markası hâline getirmiştir.

Tabii, şehrimizde sadece bir üniversite yok elbette. Şehrimizde tamı tamına 85 binden fazla öğrencisi olan tam 5 üniversite var. Öğrencilerimizin en yoğun olduğu ilçemiz Talas'ta yine AK PARTİ belediyeciliğini layıkıyla yapan Belediyemiz, Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Yalçın var; israf etmeden kültür sanat faaliyetlerine örnek olacak işlere imza atıyor. Kütüphane açılışları
aldı başını gidiyor maşallah. Daha önce hiç Su Müzesini gezdiniz mi bilmiyorum ama orada gezebilirsiniz. Belediye Başkanımızı ararsanız güzel bir ev sahipliği yapacağından eminim.

Çok şükür, Kayseri'de Belediye Başkanlarımızın hem kendileri hem de personeli hiç boş durmazlar, çalışırlar, tatil nedir bilmezler. Hep "Şehre ne katarım?" peşindeler, tıpkı Doçent Doktor Mustafa 
Palancıoğlu gibi. Allah nazarlardan saklasın, benim diyen -altını çiziyorum- belediye başkanlarının yaptığı sosyal tesisleri toplasanız o sayıya ulaşamazsınız.

Biraz önce bahsettiğim Mimar Sinan Parkı karşısında Kocasinan Belediyemiz var, 400 bin nüfuslu geniş coğrafyaya sahip bir Belediye; orası da işin ehli bir Belediye Başkanına emanet, Sayın Ahmet Çolakbayrakdar. Ben kendisini sakin güç olarak tarif etmek istiyorum. İlçenin tamamını karış karış bilir, her köşesine hizmet götürmek için çırpınır ama israf etmeden. Tabii, tüm bunları bir uyum kültürü içinde yürütülüyor. 

Nörolog olmasına rağmen Belediye Başkanlığını tercih etmiş bir Büyükşehir Belediye Başkanımız var, Doktor Memduh Büyükkılıç hem tecrübesi hem yaşı itibarıyla diğer başkanlarımızın abiliğini yapan Büyükşehir Belediye Başkanımız doktor olmasa bence sosyolog olurmuş. Hiçbir detayı atlamadan gönül almayı bilen kişiliğiyle tüm belediye başkanlarımızı kucaklar. Bugünlerde 
büyük bir bulvar açılışıyla alakalı çalışmaları yürütmektedir. 

Tabii, belediyelerimiz çalışken ticaret odalarımız, sanayi odalarımız çalışırlar, ihracat yaparlar. Üç ihraç edip bir ithal eden bir şehirde yaşıyoruz. Yani İslama ve ekonomiye katkıda bulunan bir şehirde yaşıyoruz. Tüm yöneticilerimizin ortaya koyduğu ufukla beraber yeni hedeflere ulaşmaya gayret ediyoruz." dedi.

Çopuroğlu: 'Biraz ikram et.' deseydiniz bari

Milletvekili Çopuroğlu açıklamasına şöyle devam etti: "Tabii, buradan şehrimizin bir fotoğrafını çektik ama şimdi söyleyeceklerim tüm bunların özeti olsa gerek. Zaman zaman esprilere konu olsak da Kayserili ikramı sever ama israfı sevmez. İsraf demişken, bugünlerde sıkça basında yer alan bazı belediyelerin milyonlarca lirayı sanatçılara ve teknik ekibe verdiğini duyuyor ve görüyoruz.

Hep muhalefet soracak değil ya, şimdi ben soruyorum: Bu kadar büyük harcama vicdanınızı sızlatmıyor mu? Madem, konserleri illaki yapacaksınız, biraz pazarlık etseydiniz, 'Biraz ikram et.' deseydiniz bari. 'Vatandaşa hizmet olarak götürebileceğiz o kadar iş varken neden bunlarla gündeme geliyorsunuz?' sorusunu sahada ben duyuyorum ki sizlere de ulaşıyordur sanırım. Benden söylemesi: Beş yıl çabuk gelip geçer; israf etmeyin, eser bırakmaya gayret edin. Şimdi, hizmet üretmek için kaynağımız yok da diyemezsiniz. Olur da 'Kaynak yok.' derseniz, vatandaş ne kadar inanır bilmem. Yaparsınız, yapmazsınız, sizin bileceğiniz bir şey ama pazarlık konusunu ihmal etmeyin bence. Seçimde söz verdiklerinizi yapmak için kaynak oluşturursunuz. Benimki bir gibi tavsiye tabii. Size bir tek sorum var: Altı yıldır yönettiğiniz belediyeler var, önünde hatıra fotoğrafı çektirebileceğiniz kaç eseriniz var?" dedi.