Çocuklarda Kepçe Kulak Nasıl Anlaşılır? Kepçe Kulak Ameliyatı

Kepçe kulak, kulaklarda yer alan kıkırdakların gevşekliğinden kaynaklanan bir bozukluktur. Öne doğru eğrilmiş olan bu kulaklara kepçe kulak denilmektedir

Çocuklarda Kepçe Kulak Nasıl Anlaşılır? Kepçe Kulak Ameliyatı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kepçe kulak, kulaklarda en çok görülen bozukluktur. Dış görünüşüne önem veren insanlarda bu bozukluk, oldukça sorun teşkil etmektedir. Bu sebeple de düzeltmesi için ameliyata başvurmaktadırlar.

Kepçe Kulak Nedir?

Diğer adı yelken kulaktır. Kulaklarda yer alan kıkırdakların gevşekliğinden kaynaklanan bir bozukluktur. Öne doğru eğrilmiş olan bu kulaklara kepçe kulak denilmektedir. Genellikle her iki kulakta da görülmektedir. Ama nadir de olsa tek kulakta da kepçe oluşumu meydana gelebilmektedir.

Çocuklarda Kepçe Kulaklık

Kepçe kulaklık, kulağın yapısından anlaşılmaktadır. Kulak normalden daha öne doğru ise kulak kepçesi durumu söz konusudur.

Çocuklarda kepçe kulak olmasının farklı etkileri vardır. Bu durum çocuğun hayatını önemli derecede etkiler. Kulakta oluşan bu bozukluk, diğer çocukların dalgaya almasına sebep olabilir. Bu da çocukta ciddi bir psikolojik sorunlara yol açabilir. Çocuk dış görünüşünü sevmez ve onda sorunlara yol açabilir.

Çocukta özgüven düşüklüğü yaşanabilir. Sosyal hayatı gelişmeyebilir. Küçük yaşlarda hayatı öğrenmeye başlarlar ve bu durum onlarda oldukça eksiklik yaratabilir. Kendine güveni kaybolur. Halbuki bu sorun, çocuklar arasında dalgaya alınabilecek büyüklükte bir şey değildir. Ama onlar küçük olduklarından dolayı, özellikle sevmediği arkadaşlarına karşı bu durumu alay konusu haline getirmektedir.

Bu da çocukta ciddi problemlere sebep olabilmektedir. Her çocuk aynı olmayabilir. Bazı çocuklar bu laf atmaya karşılık verip kavga da çıkarabilir. Bazıları ise sadece ağlayabilir. Bazıları da bu durumu hiç takmaz. Ama bu olasılık o yaşta çocuk için oldukça küçüktür. Çünkü çocuklar bu tarz şeyleri çok takmaktadırlar. Bu nedenden dolayı çocuk okula başlamadan önce ameliyatının yapılmasında fayda vardır.

Kepçe Kulak Nedenleri Nelerdir?

  • Doğum sırasında oluşabilir.
  • Genetik özelliklerden dolayı oluşabilmektedir.
  • Kulağın arkasında bulunan kemik ile kulak kepçesinin arasında olan boşluğun normalden fazla olması
  • Kulağın kıkırdaklarının gevşek olması
  • Kulağın üst tarafında bulunan kıvrımların olmaması

Bu nedenlerden dolayı kulakta kepçe oluşumu olmaktadır.

Kepçe Kulak Ameliyatı

Ameliyat anestezi uygulanarak yapılır. Ameliyatın süresi, kulaktaki soruna göre farklılık göstermektedir. Genelde 45-90 dakika sürmektedir. Kulağın yapısına göre ameliyat yöntemi farklılık gösterebilmektedir. Kulağa şekil verilerek operasyon tamamlanır. Kulağa 1 veya 2 hafta kalacak bir bant takılır. Çocuklarda bu süre birkaç aya kadar çıkmaktadır. Kulakta sorun teşkil edecek bir iz kalmaz. İzler kulağın arkasında kaldığı için görünmeyecektir. 6-12 ayda ise iz belirginliğini kaybedecektir. Ameliyat sonrasında hastanede kalmaya gerek yoktur. 1-2 hafta sonra iyileşecektir. Ankara kepçe kulak ameliyatı hakkında linke tıklayarak detay öğrenebilirsiniz.

Kepçe Kulak Ameliyatında Risk Var mıdır?

Ciddi riskleri yoktur. Oldukça basit bir estetik operasyonudur. Duymada soruna yol açmaz. Herhangi bir yan etkisi bulunmamaktadır. Rahatlıkla ameliyat olunabilir. Ameliyat sonrasında kişinin hayatında bir değişiklik söz konusu olmaz. Değişen tek şey kulaktaki kepçeliğin ortadan kalkması olacaktır.