Çirkin saldırının faili 'Ben Mesihim'

Kurban Bayramının ilk günü Kayseri Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na saldıran kişilerden Yaşar Kılıçkaya, Mesih olduğunu iddia etti. Ayrıntılar Kayseri Olay haber bülteninde…

Çirkin saldırının faili 'Ben Mesihim'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kurban Bayramının ilk günü (16 Haziran 2024 Pazar günü), dayı yeğen oldukları öğrenilen Yaşar Kılıçkaya ve Zeynep Abdullah isimli iki kişi ellerindeki baltayla Kayseri Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na saldırı gerçekleştirmişti. 

Konuyla ilgili Kayseri Valiliği’nden yapılan açıklamada, "İlimiz Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na balta ile zarar vermeye çalışan ve dayı-yeğen oldukları tespit edilen 2 şahıs, ihbar alınması üzerine kısa sürede İl Emniyet Müdürlüğümüz ekiplerince müdahale edilerek gözaltına alınmıştır. Şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda ele geçirilen dijital materyallere el konulmuş olup soruşturma tüm yönleriyle devam etmektedir.’ açıklaması yapılmıştı. 
İki zanlı çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilirken; zanlıların ilk ifadeleri de ortaya çıktı. 

Yaşar Kılıçkaya, ‘Ben Mesihim’

Zanlılardan Yaşar Kılıçkaya’nın ilk ifadesinde kendisinin Mesih olduğunu söylediği ve gerçekleştirdiği eylem nedeniyle pişmanlık duymadığını dile getirdiği ifade ediliyor. Zeynep Abdullah’ın da dayısı Yaşar Kılıçkaya’yı Mesih olarak gördüğü ve ifadesinde ‘Hazreti İbrahim'in putları yıktığı gibi biz de yıkmak istedik. Pişman değiliz’ dediği belirtiliyor.