Çıkan haber ve söylentiler için açıklama!

Kayseri Şeker Fabrikası, Kamu Aydınlatma Platformu üzerinden haber ve söylentilere ilişkin açıklamada bulundu. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Çıkan haber ve söylentiler için açıklama!

Kayseri Şeker Fabrikası, Kamu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden haber ve söylentilere ilişkin açıklamada bulundu. Çeşitli basın organlarında yayınlanan yolsuzluk ve fabrikanın 2023 yılında 11 Milyar TL zarar ettiği iddialarıyla ilgili habelere Kayseri Şeker KAP üzerinden yanıt verdi...

Borsa İstanbul Yıldız Pazar'da "KAYSE" koduyla işlem gören şirketin KAP üzerinden konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi; "Şirketimiz hakkında çeşitli basın organlarında yolsuzluk ve fabrikanın 2023 yılında 11 Milyar TL zarar ettiği ile ilgili iddialar yer almıştır.

Söz konusu haberle ilgili olarak çeşitli yayın organlarında gerçeği yansıtmayan haberlerin yayınlanmakta olduğu şirketimizce tespit edilmiştir. Bununla ilgili olarak tedbiren ilgili yayınların durdurulması ve sorumlular hakkında hukuki işlemlerin başlatılmasına karar verilmiştir.

Şirketimiz tarafından tüm faaliyetler ilgili mevzuatlara uygun olarak gerçekleştirilmektedir. Bağımsız denetimden geçmiş olan finansal raporlarımız mevzuata uygun olarak hazırlanıp  yayınlanmaktadır.

Ayrıca bağımsız denetimden geçen ve KAP'ta ilan edilen 30.04.2023 tarihli finansal raporumuzda şirketimizin Net Dönem Karı 4.133.684,007-TL'dir.

30.04.2024 tarihli finansallarımız ise SPK'nın 28.12.2023 ve 81/1820 Sayılı kararı uyarınca enflasyon muhasebesi uygulamasına ilişkin yayınlamış olduğu duyuru ile 10 hafta ilave süre verilmesinden dolayı 17.09.2024 Tarihine kadar yayınlanacaktır.

Ayrıca şirketimiz çalışanlarına ilişkin olarak tarafımıza tebliğ edilmiş herhangi bir ceza davası bulunmamaktadır. Kasıtlı ve asılsız olarak yapılan bu haberler ve bu haberleri yayanlar hakkında gerekli yasal işlemler şirketimizce yapılmaktadır. Söz konusu yayınlarla ilgili Kayseri 1. Sulh Ceza Hakimliğinin 2024/5181 sayılı kararı ile "erişimin engellenmesine ve içeriğin çıkarılmasına" karar vermiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur. Saygılarımızla,"

Şirketin KAP açıklaması için TIKLAYINIZ