Çiftçileri rahatlatan açıklama: Müsterih olsunlar

Kayseri'de hububat hasat sezonu tüm hızıyla sürerken Tomarza'da kaymakam ve belediye başkanı çiftçileri tarlalarında ziyaret etti. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Çiftçileri rahatlatan açıklama: Müsterih olsunlar
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’nin Tomarza ilçesinde hububat hasat sezonu başladı. Günlerini tarlada geçiren çiftçilere ise kaymakam ve belediye başkanı tarafından sürpriz bir ziyaret gerçekleştirildi. 
Tomarza Kaymakamı Ali Buzkaya, Tomarza Belediye Başkanı Osman Koç, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Bayram Büyükbaş ve Tomarza Ziraat Odası Başkanı Sami Nalbant ile birlikte hasat yapan çiftçileri ziyaret etti. 

Çiftçileri rahatlatan açıklama geldi: Müsterih olsunlar

Kaymakam Buzlukaya ile Başkan Koç, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Bayram Büyükbaş ve ilçe çiftçisinden hububat hasadı hakkında bilgiler aldı. 

Çiftçileri rahatlatan açıklama geldi: Müsterih olsunlar

TMO'da fiyatlar belli oldu

Burada konuşan İlçe Müdürü Büyükbaş, “Buğday Kıraç arazide dekar başına 200 ile 300 kilogram arasında verim alınırken sulu arazide dekar başına 400 ile 500 kilogram arasında verim alınmaktadır. Arpada ise dekar başına 350 ile 400 kilogram arasında mahsul vermektedir. TMO ise ortalama 45 günlük vade ise buğdayın kalitesine göre 1 kilosunu 8,25 TL ile 9 TL arasında alırken 1 kilogram arpayı ise yine kalitesine göre 7 TL ile 7,25 TL arasında alım yapmaktadır.” ifadelerini kullandı. 

Çiftçileri rahatlatan açıklama geldi: Müsterih olsunlar

'Tomarza Toprak Mahsulleri Ofisi'miz ise ilçe çiftçimizin tüm ürünlerini alıncaya kadar açık olacaktır.'

Ortak bir açıklama yapan Buzlukaya ile Koç ise, “Tomarza’mızda 2024 yılı hububat hasat dönemi başlaması ile birlikte ilçe çiftçimizi tarlasında ziyaret ederek hem çiftçimizden hem de İlçe Tarım ve Orman Müdürümüz Bayram Bey’den bilgiler aldık. Çiftçimizin emeğinin karşılığını alması bizleri memnun etti. Tomarza Toprak Mahsulleri Ofisi'miz ise ilçe çiftçimizin tüm ürünlerini alıncaya kadar açık olacaktır. Bu konuda çiftçilerimiz müsterih olsunlar. Ekiplerimiz ve kolluk kuvvetlerimiz tamamı sahadalar. Hasat dönemi boyunca çiftçilerimizin yanlarında olacaklar. Vatandaşlarımızdan ve ilçe çiftçilerimizden ricamız anızları yakmamaları ve trafikte azami dikkat ederek trafik kurallarına dikkat etmelerini istiyoruz. Bu vesileyle 2024 yılı hububat hasat dönemi ilimize, ilçemize ve ülkemize hayırlı ve bereketli olmasını diliyoruz” diye konuştu. 

Çiftçileri rahatlatan açıklama geldi: Müsterih olsunlar

Kaymakam Buzkaya ve Başkan Koç daha sonra Tomarza TMO ziyaret ederek hububat alımları hakkında ofis yetkililerinden bilgiler alındılar.

Çiftçileri rahatlatan açıklama geldi: Müsterih olsunlar