Çiftçilere müjde: Vergi, harç, döner sermaye ücreti yok

Kayseri Tarım ve Orman Müdürlüğü, hisseli veya intikali yapılmış tarım arazilerinin masrafsız birleştirileceğini duyurdu. Uygulama ile kentteki tarımın gelişime katkı sunması hedefleniyor.

Çiftçilere müjde: Vergi, harç, döner sermaye ücreti  yok

Kayseri Tarım ve Orman Müdürlüğü, üreticilerin arazilerini birleştirerek daha verimli kullanmalarının önünü açacak yenilikçi bir adımın atıldığını, hem tarımsal kapasitenin artacağını hem de çiftçilerin desteklerden daha etkin yararlanması için hisseli veya intikali yapılmamış tarım arazilerinin masrafsız birleştirileceğini duyurdu. Yapılacak bu uygulama ile üreticiler kaynaklarını daha etkin bir şekilde değerlendirme imkanı bulacak ve böylelikle tarım sektöründeki verimlilik artacak. 

Tarımın gelişimine katkıda bulunacak uygulamaya ilişkin İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Hisseli veya intikali yapılmamış tarım arazileri masrafsız birleştiriyoruz. Böylece üretim planlaması kapsamında kayıtlılık ve desteklemelerden faydalanma oranını artıyoruz.” denildi. 

Diğer yandan hisseli tarım arazilerinde payların diğer paydaşlara satışında vergi, harç, döner sermaye ücreti alınmayacak. Yine mirasa konu olan tarım arazilerinde vefat tarihinden itibaren 1 yıl içinde yapılacak intikal işlemlerinde vergi ve harç yok. 

Uygulama, sulu ve kuru tarım arazilerinde 20 dekar; dikili tarım arazilerinde 5 dekar, örtü altı tarım arazilerinde 3 dekardan küçük Paylı veya Elbirliği Mülkiyetli hisseler için geçerli olacak.
 

Çiftçilere müjde: Vergi, harç, döner sermaye ücreti  yok