'Çiftçi misin değil misin?' davasında yeni gelişme!

Kayseri'de başlayan 'çiftçi misin değil misin' davasında yeni gelişme. Mahkeme son uçlandı. Çiftçi olmamakla suçlanan ve kooperatife üye yapılmadığı için hukuk mücadelesi başlatan isim kararını verdi. Bakın şimdi ne yapacak? Detaylar Kayseri haber bülteninde.

'Çiftçi misin değil misin?' davasında yeni gelişme!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Çiftçi Erkan Öztürk, bir süre önce üyelik şartlarını taşımasına rağmen Pancar Kooperatifi yönetiminin kendisini üye yapmadığı gerekçesiyle yargıya başvurmuş ve hukuk mücadelesi başlatmıştı. Mahkemenin kendisini süreç içerisinde haklı bulduğunu dile getiren Öztürk, kooperatif yönetiminin mahkeme kararını bir üst mahkemeye taşıdığını belirterek, “Üst mahkemeden de başvuruları reddedildi” diye konuştu.
Kendisine yönelik olarak o dönem Pancar Kooperatifi yönetimin  “Çiftçi çocuğu değil, üye olamaz” şeklinde açıklamalar yaptıklarını da ve kendisini ‘yalan söylemekle suçlanıp, kamuoyunda yıpratılmak istendiğini’ hatırlatan Öztürk, son mahkeme kararının ardından Pazartesi günü tazminat davası açmaya hazırlandığını ifade etti. 

'Çiftçi misin değil misin?' davasında yeni gelişme!

Yerel mahkeme Öztürk’ün üyelik konusunda başlattığı yargı mücadelesinde, kooperatife üye olmak için 100 TL ortaklık bedeli ödediği ve yazılı olarak başvurduğuna dikkat çekerek,  “Davacının üyeliğinin tespitine ilişkin talebi yerinde görülmüştür” kararı vermişti. 
Bu yöndeki karara itiraz eden Kayseri Pancar Kooperatifi yönetimi konutu istinafa taşıdı. 

Pancar Kooperatif yönetimi neden istinafa başvurdu?

Pancar Kooperatifi yönetiminin avukatları, “Yerel mahkeme gerekli inceleme ve araştırma yapmadan davanın tümden reddine karar vermesi gerekirken, usul ve yasaya aykırı olarak davanın kısmen kabulüne, kısmen reddine karar vermesinin yerinde olmadığını yerel mahkeme, davacının üyelik tespitinin de reddine karar vermesi gerekirken bu talebinin kabul edilmesi, usul ve yasalara aykırı olduğunu davacının Gemerek Noterliği 05.02.2020 tarih ve 00370 sayılı ihtarname gönderildiğini, ihtarnameye Kooperatifimiz tarafından ‘Kooperatifler Kanunu ve S.S. Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Ana sözleşmemiz gereği üyelik başvurunuzun şartları taşıyıp taşımadığı veya üyeliğe kabul-red kararı vermeye yetkili S.S. Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kuruludur. Yönetim kurulu kararı olmadan üyelik başvurunuz ile ilgili bir değerlendirme söz konusu değildir’ cevabının verildiğini Üyelik başvurusu ile ilgili usul ve şartlar hem kooperatifler kanunu hem de kooperatif ana sözleşmesinde belirtildiğini ilgili yasa ve ana sözleşmeye aykırı olan bir başvurunun kabul edilmesinin de mümkün olmadığını davacının dilekçesi ve beyanları dikkate alınarak davasının üyelik ile ilgili talebinin kabulüne karar verilmesi hakkaniyete uygun olmadığını, açıkladıkları nedenler ve gerekçelerle, ayrıca başkanlığınızca re'sen nazara alınacak hususlar dikkate alınarak, usul ve yasalara aykırı bulunan yerel mahkeme tarafından verilen hükmün kaldırılarak, davanın tümden reddine, Yargılama giderlerinin davacı üzerine bırakılmasına karar verilmesini” talep etti”

Kayseri Pancar Kooperatifinin bu talebine ret kararı!

Yüksek mahkeme bu yöndeki talebin ardından kararını verdi. Mahkeme Kayseri 2’inci Asliye Ticaret Mahkemesinin istinafa konu edilen kararını usul ve esas yönünden hukuka uygun olduğunu kararını vererek, Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetiminin istinaf başvurusunu oy birliği ile esastan reddetti. 

'Bu hakaret sana yakışmadı, mücadelemi sürdüreceğim'

 

Yaşanan bu yöndeki gelişmenin ardından konuyu mahkemeye taşıyan ve haksızlığa uğradığını, süreçte manevi yönden yıpratıldığını belirten Çiftçi Erkan Öztürk, hukuk mücadelesini sürdüreceğini belirterek, pazartesi günü de maddi, manevi tazminat davası açacağını söyledi. Diğer yandan kararı da paylaşan Öztürk, "Hüseyin Akay'a karşı kazanmış  olduğum dava bugün itibariyle Yargıtay tarafından da  kesinleşerek onanmış bulunmaktadır. Binlerce insanın önünde yalan söyledin, insan yaşından başından utanır, kocaman adamsın bir de, bu hareket sana hiç yakışmadı Hüseyin bey" ifadelerini kullandı.

'Çiftçi misin değil misin?' davasında yeni gelişme!