Ciddi Borç var Mega Proje yapılamaz!

Ciddi Borç var Mega Proje yapılamaz!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Saadet Partisi (SP) Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mahmut Arıkan,  Büyükşehir Belediyesi ile ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı. Seçim nedeniyle büyük bütçeli projelerin havada uçuştuğunu dile getiren Arıkan, bu yöndeki projelerin gerçekleşmesinin şu anki ekonomik tabloda mümkün olmadığını belirtti.

“BÜYÜKŞEHİR’DE BORÇ YÜZÜNDEN MEGA PROJE YAPILAMAZ”

Mevcut durumda Saadet Partisi olarak, vatandaşı rahatlatacak, nefes aldıracak projeler üzerinde yoğunlaştıklarını söyleyen Arıkan,  “Kayseri Büyükşehir Belediyesinin kasası büyük mega projeleri yapmaya müsait değil. Ciddi anlamda  borç ve maddi problem var. En büyük geliri Elektrik Şirketindeki hissesi ve o hisse üzerinden de ipotek kullanılarak kredi alınmış” dedi.

“İTTİFAK NEDENİYLE MHP’DEN BİLGİ AKIŞI GELMİYOR”

MHP’li Meclis üyelerinin Cumhur İttifakı kapsamında AK Parti ile ortak hareket etmeleri nedeniyle bilgi akışının da olmadığını söyleyen Arıkan, “İçerden Birgi gelmiyor. MHP’li üyeler de ittifaktan dolayı konuşmuyor. Ama şu an Büyükşehir’in mega projeler yapma şansı yok. Zihniyet değişirse vatandaşa faydalı projeler yapılabilir” ifadelerini kullandı.

“SU VE ELEKTRİKTE YÜZDE 50 DESTEK, ASGARİ

ÜCRETLİYE BELLİ SAATLERDE ÜCRETSİZ ULAŞIM DESTEĞİ”

Özellikle dar gelirli vatandaşlara yönelik 3 önemli projelerini açıklayan Arıkan, Kayseri’nin önemli bir su kaynağına sahip olduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi, “Türkiye’nin en önemli su kaynağına sahibiz. Erciyes gibi bir nimet var, ama ne hikmetse Ankara burnumuzun dibinde sürekli su faturasında indirim yaparken KASKİ zere kadar indirim yapmadı. 1 Nisan’da göreve geldiğimizde dar gelirli vatandaşların, durumlarını belgelemeleri halinde su faturasının yarısını biz tahsis etmeyeceğiz. Elektrik faturasında da dar gelirliye destek vereceğiz ve yarısını biz karşılayacağız. Bunun yanında asgari ücretle çalışan vatandaşlarımıza ulaşım desteği sunacağız. Sabah 7 ila 9 ve bunun yanında akşam 5 ila 7 saatleri arasında toplu taşımada ücretsiz yararlanacaklarını vaat ediyoruz. Biz Milli Görüş olarak bunu geçmişte yaptık, yine yaparız. Rahmetli Erbakan döneminde yapılan destekler ortada. Faizi, israfı, hortumları kapattı ve ilk defa denk bütçe gerçekleşti. O günkü ruhla nasıl yaptıysak, şimdi de aynı ruhla bunu yaparız. Şu an israf, rant ve faiz var, borç var. Biz bu sorunları önleyip, çözüm üreterek, yine vatandaşın faydasına olacak hizmetleri sunmaya söz veriyoruz.” Haber: Cafer ZENGİN