CHP'YE İKİNCİ AYIP!

CHP'YE İKİNCİ AYIP!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Daha önce Kayseri Mobilya Fuarı’nda protokol ayıbı ile karşı karşıya kalan CHP İl Başkanı Ümit Özer, bu kez de Tarım Fuarı’nda aynı tablo ile karşılaştı. “Ne yazık ki zihniyet hala aynı zihniyet” diyen Özer, “Çiftçinin hali ortada, ne yazık ki ilimizde düzenlenen Tarım Fuarı maalesef birilerinin şovuna dönüştürülmüştür” diye konuştu.

 

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Ümit Özer, “Bize yer verilmemesi hiçbir şeyi değiştirmeyecek ve Cumhuriyet Halk Partisi çiftçinin ve köylünün yanında olmaya, onların sesi olarak haykırmaya devam edecek” dedi.

“CHP ÇİFTÇİNİN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEK”

Özer, açıklamasında şu ifadeleri kullandı, “20-23 Şubat 2020 tarihleri arasında ilimizde gerçekleştirilecek olan Tarım Fuar Açılışına, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nden gelen davet üzerine Cumhuriyet Halk Partisi İl Örgütü olarak katılım sağladık. Ne yazık ki zihniyet hala aynı zihniyet. Bu zihniyetin tarım politikalarında ülkemizi getirdiği durum ortadadır. Çiftçiler tükettiği kadarını bile üretemez hale gelmiş, dışa bağımlılık almış başını gitmiştir. Topraklarında mücadele veren çiftçilerin biriken sorunları AKP iktidarı tarafında ötelenmiş, yanlış uygulanan tarım politikaları nedeniyle çiftçilerimiz ağır yükler altında bırakılmıştır. Daha dün AKP Konya Milletvekili Orhan ERDEM bile bu durumu gizleyemediğini kamuoyu önünde açıklamıştır, açıklamak zorunda kalmıştır. İlimizde düzenlenen Tarım Fuarı Etkinliği ise gerçekleştirilmek istenilen amacının dışına çıkmış, maalesef birilerinin şovuna dönüştürülmüştür. Kuruluşun ve kurtuluşun partisi Cumhuriyet Halk Partimizin davetli olmasına karşın geçen dönemlerde olduğu gibi şimdi de protokolde yer verilmemesi hiçbir şeyi değiştirmeyecek, uygulanan yanlış politikaların üzerini örtemeyecektir. Cumhuriyet Halk Partisi çiftçinin ve köylünün yanında olmaya, onların sesi olarak haykırmaya devam edecektir. Ayrıca, Tarım Bakanı’nın bile Orta Anadolu’nun göz bebeği Kayseri’mize Tarım Fuarının 2. Günü katılacağını duyurması tarıma ve Kayserimize verdikleri önemi göz önüne sermektedir. Mevcut iktidarın tarıma ve çiftçimize hak ettiği değeri vermediği buradan da anlaşılmaktadır. Dünyada kendi kendine yeten 7 ülkeden biri iken bu zihniyet tarafından geldiğimiz nokta ortadadır. Biz Türkiye’de değil dünyada öncü olmayı hedefliyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında bunu gerçekleştireceğiz”

MOBİLYA FUARINDA DA YAŞANMIŞTI!

Diğer yandan CHP İl Başkanı Özer, aynı tabloyla geçtiğimiz yıl düzenlenen Kayseri Mobilya fuarında da karşı karşıya kalmıştı. Davetli olmasına rağmen kendisine yer verilmeyince Özer, esnafı ziyaret edip, fuar açılış programına katılmamıştı ve fuarı düzenleyenler daha sonra CHP İl Başkanlığına özür ziyareti gerçekleştirmişti. Haber Merkezi- Cafer ZENGİN