CHP sandığa gidiyor

Cumhuriyet Halk Partisi'nde üyeler sandığa gidiyor. Kayseri'de ilk olarak Yahyalı ve Yeşilhisar üyeleri sandık başına giderek, delegeleri belirlemek için oy kullanacak... Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bültenimizde…

CHP sandığa gidiyor
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

 CHP’nin seçimler gerekçe gösterilerek ertelenen büyük kurultay süreci CHP MYK’sının kararı ile 6 Haziran 2023 tarihi itibari başlamıştı. Belirlenen takvim gereği yarından itibaren ilçelerde delege seçimleri yapılabilecek. Kayseri de ise ilk sandıklar Yahyalı ve Yeşilhisar’da kuruluyor. CHP Yahyalı ve Yeşilhisar üyeleri 7 Temmuz Cuma günü sandık başına giderek ilçe başkanı, yönetimleri, ilgili kurulları belirleyecek olan delegelerin seçimini yapacak. CHP İl Başkanı Zeki Özkan, Türkiye’ye demokrasiyi getiren parti olarak bir kez daha demokrasi dersi vereceklerini vurguladı. Kongre sürecinin CHP, Kayseri ve Türkiye için güzellikler getirmesini temenni eden Özkan, “Cumhuriyete ve demokrasiye gönül vermiş tüm partililerime bu süreçte üstün başarılar diliyorum” diye konuştu. 

CHP sandığa gidiyor
CHP’de delege seçimleri 30 Temmuz’a kadar sürecek. Delege seçimlerinin son bulmasının ardından 5 Ağustos tarihinde ilçe kongreleri başlayacak ve 30 Eylül’e kadar sürecek. 16 Eylül’de il kongreleri için başlangıç tarihi belirleyen CHP’de alınan karar uyarınca 15 Ekim’e kadar bu süreç tamamlanacak. Olağan kurultay ise il kongrelerinin bitiminin ardından Parti Meclisi’nin belirleyeceği tarihte yapılacak.