CHP: O Profesörün verdiği dersler sorgulanmalı

Prof Dr Metin Hülagü'ye, Milli Mücadele ile ilgili yaptığı açıklamalar nedeniyle tepki sürüyor.

CHP: O Profesörün verdiği dersler sorgulanmalı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

CHP İl Başkanı Ümit Özer, "Milli Mücadelede biz 7 düvele karşı savaşmadık" diyen Türk Tarih Kurumu eski Başkanı Prof Dr Metin Hülagü''ye  tepki gösterdi. Özer, Hülagü' nün öğrencilere verdiği derslerin sorgulanması gerektiğini söyledi.
CHP İl Başkanı Özer, "Sadece yandaşlık yaptıkları için koltuk sahibi olanların,  bizi getirdiği noktalardan birinin daha, kötü sonuçlarını gördük.
Ülkemizin kuruluşundaki en büyük mücadelelerden, Kurtuluş Savaşı'mızı kendince küçümsemeye çalışan kişi ne yazıkki bir zamanlar Türk Tarih Kurumu'nun Başkanlığı'nı yapmış, profesör ünvanlı ve Kayseri'nin bir üniversitesinde çocuklarımıza ders veriyor. Konuya nereden bakarsak bakalım elimizde kalıyor. Milli savaşımızı küçümseyen, daha önce görev yaptığı Türk Tarih Kurumu'nun içerdiği anlamı, önemini kavrayamayan bir 'Profesörün' çocuklarımıza ders verirken aktardığı bilgiler sorgulanmalıdır. Bulduğu her fırsatı Cumhuriyetimizin ilk yıllarına saldırmak için kullanan bu fesli zihniyet, tarihimizi kendince küçümseyip, prim yapacağını sanmakta ve gündem değiştirme çabaları içine girmektedir. Bu çabaları sonuçsuz kalacak karşılık bulamayacaktır"