CHP'nin yerel muhalefet anlayışı

CHP'nin yerel muhalefet anlayışı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Dün bir arkadaşım aradı, “CHP Kayseri’de su fiyatlarında indirim yaptırmış doğru mu?” diye sordu...

Şaka yapıyor ya da ironik birşey söylüyor sandım.

“O da nereden çıktı?” diye sordum.

CHP Kayseri İl Başkanlığı’nın açıkladığını söyleyince alay ediyor sandım.

Israr edince “nasıl yani ya?” dedim...

“Gir CHP’nin sosyal medya hesabına bak” dedi. 

Girdim...

Ve gördüm ki CHP’nin yerel muhalefet anlayışı içler acısı...

“Kayseri Büyükşehir Belediye Meclis Üyelerimizin muhalefeti ile Kayseri'de Su zammının geri alınması sağlanmıştır. Kayserili hemşehrilerimize duyrulur.” diye anons geçmişler bir de...

★ ★ ★

Bu paylaşımın alına baktım, yorumlar ne yönde, partililer bu durumu nasıl algılamışlar diye merak ettim.

CHP’nin Melikgazi ve Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Özgür Özer yorum yapanlardan biri, “Değerli arkadaşlar, kasım ayından beri itiraz ve muhalefet ettiğimiz su zammından 6 aylık süre için geri dönülmüştür. Bu zammın kalıcı olması için elimizden geleni yapacağız. Desteğinize teşekkür ederiz.” demiş.

Güler misin ağlar mısın...

Bu paylaşımın altına da geçmişte yaptığı bir paylaşımın fotoğrafını koymuş Özgür Özer. O paylaşımı da “Kasım ayı Büyükşehir Belediyesi ikinci meclis toplantısında bugün, KASKİ’nin %20’lik zam talebi itirazlarımıza rağmen kabul edildi....” diye başlıyor.

Ne yani; Özgür Özer’in o dönem yaptığı itirazları sonuç vermedi ama bu dönem mi sonuç verdi?

Ya da Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, o günden bu güne düşünüp taşındı, "Yav bunlar haklı, zammı geri alayım mı" dedi ?

Corona Virüsü nedeniyle belediye meclisleri kaplıyken CHPli Meclis üyelerinin yerine mi düşündü Büyükkılıç...

★ ★ ★

CHP İl Başkanlığı’nın “su zammının geri alınmasını sağladık” havası attığı paylaşımın altında muhtemelen partili vatandaşlar arasında tartışma da var.

İrfan Çelik ismli bir vatandaş diyor ki;

“Zammın geri alınması değil %50 indirimi için çalışma yapılmalı büyükşehir belediye başkanı bunu sağlamalı gerekirse insan için doğal hak olan su ücretsiz verilmeli.”

CHP su indirimini sağlamış ama vatandaş beğenmiyor, “Gerekirse ücretsiz verilmeli” diyor.

Nihal Doğan isimli bir hanımefendi de İrfan Çelik Bey’e cevap veriyor:

“İrfan Çelik bence takdir ve teşekkür edilmesi gerekir.. Kolaysa onun çalışmalarını da senden bekliyoruz.” diyor.

CHP su indirimini sağlamış, bir partili bu durumu beğenmemiş muhalefet ediyor diğer partili de muhalefet eden partiliye “takdir edip teşekkür et, kolaysa sen yap” diyor.

Hey Allah’ım...

★ ★ ★

Su fiyatlarıyla ilgili işin aslını Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç kamuoyuna yaptığı açıklamada şöyle duyurmuştu:

“2019 Kasım ayı KASKİ Genel Kurulumuzda alınan karar ile 2020 Ocak ayında geçerli olacak olan Su ücretlerindeki fiyat güncellemesi kış aylarında vatandaşımıza yük olmasın diye Mart ayından itibaren geçerli olmak üzere ertelemiştik. Koronavirüs tedbirleri kapsamında Su tüketiminin artması hasebiyle vatandaşımıza destek olmak amacıyla yine aynı hassasiyetle hareket ediyor, alınan güncelleme kararını Temmuz ayına erteliyoruz. Dolayısıyla alınan güncelleme kararını 6 ay ötelemiş olduk. Temmuz ayına kadar 2019 yılı fiyat tarifesi geçerli olacaktır. İlk Büyükşehir Meclis Toplantısında kararını alacak olup, uygulamaya bugünden itibaren başlıyoruz. Yalnız buradan vatandaşlarımıza bir tasarruf uyarısında bulunmak istiyorum. Hayat kaynağımız olan suyu ihtiyacımız kadar kullanalım ve bir damlayı bile israf etmeyelim. Geleceğimiz için ve günümüzdeki salgın hastalık koronavirüs ve diğer tüm hastalıklardan korunmak için suyumuza sahip çıkalım.”

Corona nedeniyle belediyenin aldığı bir tedbir yani... 

Hepsi bu...

★ ★ ★

Su fiyatları konusuyla adeta özdeşleşen İYİ Parti Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Kazım Yücel’in çabasını, söylemlerini anlarım ama CHP’nin bu durumunu anlayan beri gelsin...

Madem CHP’nin yerelde muhalefet etme niyeti var, hiç değilse yerel basını takip edip gündemdeki konulara ses versinler yeter.

Kimse yayınlamasa Kayseri Olay Gazetesi, OlayTürk Tv yayınlar.